Head coach Zeljko Obradovic (C) Kevin Punter Alen Smailagic Zach LeDay EuroCup-Partizan v Lietkabelis Beograd, 17.11.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
in ,

DOLAZAK ŽELJKA JE KAO DA SE TESLA VRATIO U JUGOSLAVIJU: Neizostavan član Partizana iskreno o povratku najboljeg evropskog stručnjaka!

Retko ko je svestan svega.

Lekar košarkaša Partizana doktor Momčilo Moma Jakovljević, neizostavan je u svakodnevnim aktivnostima crno-belih. On je u razgovoru za Telegraf pričao o povratku legendarnog Željka Obradovića u Beograd, gde trenutno vodi svoj voljeni Partizan. Lekara crno-belih prvo su upitali da li može klub da se vrati u vrh evropske košarke.

Može, ali treba vremena. Zašto da ne, zato je i došao, i vratiće ga. Mi smo bili u kanalu dok nije on došao. Igrači ga gledaju raširenih zenica, počeo je Jakovljević i dodao:

Da ne preteram, ali to je isto kao da je Nikola Tesla posle svih onih dostignuća došao da živi u Jugoslaviji. Nema boljeg pedagoga, trenera, psihologa od njega. 1991. godine Željko je bio trener debitant. Ja sam se tada zatekao u Partizanu. Željko Obardović je 1992. osvojio prvenstvo one jake Jugoslavije, kup Jugoslavije i prvak Evrope. Ali, bez jednog stranog igrača a prosek godina naših je bio samo 23 godine. Bili su moćna ekipa. Tako su sklopljene kockice, tako je Željko uklopio ekipu, bili smo svi za jednog, jedan za sve. O svakoj sitnici se vodilo računa. Čovek je perfekcionista.

loading...
Kosarka EuroCup season 2017-2018
Partizan v Lokomotiva Kuban
Moma Jakovljevic
Beograd, 08.11.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Za sam kraj, Jakovljević je naveo razlike između nekadašnjeg i sadašnjeg posla timskog lekara, istakavši da se upravo Željko bori da sistem ne bude preopterećen.

Tu se Željko bori da se promene neka pravila u Evropi, jer je sada sistem preopterećen. Ranije je bilo godišnje 50-ak utakmica, a sad preko 80 do 100, a sa istim brojem igrača. Igra se brže, igra se na svaka tri dana, nema se vremena za odmor, pa zbog toga ima i povreda. Mnogo je prenatrpan kalendar i reprezentacije, i klubova i Evrope, zaključio je Jakovljević.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BARSELONA ISPUSTILA POBEDU PROTIV GRANADE: Real lako savladao Valensiju – Jović odmarao!

NOVAKOV NAJVEĆI KRITIČAR TRAŽI OBJAŠNJENJE ZA MEDICINSKO IZUZEĆE: Moramo da znamo čemu to služi – neki nisu mogli da se vrate kućama!