1
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

VOŽDOVAC NASTAVLJA SA INOSTRANIM TRANSFERIMA: Preković odlazi daleko, pogledajte koja je nova destinacija sjajnog golmana!

Objavljeno: 05.01.22 u 12:19

Doskorašnji Zmaj na golu, ”jedinica” Voždovca napušta Krov i širi krila ka inostranstvu!

Posle izuzetnih godinu ipo dana, Miloje Preković karijeru nastavlja u ekipi Dinamo Samarkand iz Uzbekistana.

Osim što je bio jedan od najboljih pojedinaca ekipe, Preković je bio među omiljenim saigračima. Činjenica da Voždovac nastavlja sa inostranim transferima čuvara mreže (pre Prekovića, sa Krova je u Belgiju otišao reprezentativni golman Marko Ilić), samo govori u prilog koliko se u Voždovcu dobro radi sa golmanima, za šta je posebno zaslužan trener golmana, gospodin Predrag Miljković.

– Kada je odnos zasnovan na poverenju rezultat ne može da izostane. Preković je svojom posvećenošću, napornim radom, strpljenjem i odnosom prema klubu i ekipi pokazao da uvek može da se napravi korak napred u karijeri. Siguran sam da će i u novom klubu nastaviti sa dobrim partijama – rekao je Miljković.

Za Prekovića je ovaj odlazak vrlo emotivan što i sam potvrđuje.

Za ovih godinu ipo dana bilo je mnogo uspona i padova, ali sa svim smo uspevali da izađemo na kraj zajedno. Emotivno sam se vezao za ovaj klub, za ljude koji su tu stalno, momke sa kojima sam igrao. Izuzetno sam se uklopio u ovu sredinu i jako mi je prijao ovaj period proveden na Krovu. Drago mi je zbog svega što smo postigli za ovo vreme, dao sam sve od sebe da maksimalno doprinesem ovakvim rezultatima. I dalje sam pod utiskom oko samog odlaska jer sam se navikao na ovaj klub, na drugare, atmosferu unutar kluba, sve trenere sa kojima sam radio. Voždovac je u svakom smislu ”klub kao nijedan drugi” u kojem sam izuzetno uživao.

Iz saradnje sa trenerom golmana Zmajeva, Preković nosi samo pozitivne utiske.

– Dosta sam napredovao u golmanskom smislu zahvaljujući Predragu Miljkoviću. On je jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio, ali pre svega izuzetan čovek. Posebno sam zahvalan za sve što smo zajedno napravili. Sa svim golmanima sam imao izuzetan odnos i prosto je neverovatno da se tri golmana tako dobro slažu, da ne postoji zavist, bili smo tu jedan za drugoga i činili jedan drugoga boljim. Siguran sam da Voždovac ostaje u dobrim rukama.

Miloje Preković posebno se zahvalio upravi kluba na podršci oko angažmana, dok je prvi čovek Voždovca, gospodin Miloš Mirković potvrdio važnost kontinuiteta pronalazaka inostranih angažmana za golmane kluba

– Klub je izuzetno zadovoljan što naši igrčai uspevaju da pronađu inostrane angažmane, dok za Miloja Prekovića imam samo reči hvale. Iskoristio bih priliku da mu se zahvalim na ponašanju, radu, zalaganju i doprinosu timu, pa i čitavom klubu. Želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere.

Dinamo Samarkand je od nedavno preuzeo nekadašnji šef struke Zmajeva, gospodin Predrag Rogan, koji je u Voždovcu direktno sarađivao sa Prekovićem.

0
0

1 Komentara

  1. Mogao je ‘ladno u neko bliže inostranstvo, tipa: BIH, Ekološka država, Rumunja, lepa njihova, Bugarska, Makedonija… Iz navedenih ino država, posle svakog trninga možeš kući na ručak, a ne da se lomataš po nekom tzv. inostranstvu “bogu iza nogu.”

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter