0
Fudbal

Sergej Milinkovic-Savic (L) Head coach Dragan Stojkovic and Dusan Tadic Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SMS OŠTAR: ‘Kod Piksija jedva čekamo okupljanje, Muslin mi je nebitan!’

Objavljeno: 05.01.22 u 17:43

Sergej Milinković Savić biranim rečima je govorio o aktuelnom selektoru.

Vezista Lacija je u intervjuu za ‘Mozzart Sport’ istakao da je dolaskom Dragana Stojkovića Piksija sve promenjeno i da je dosta drugačije u odnosu na prethodne selektore. Takođe, pričao je i o Slaboljubu Muslinu i odgovorio je na konstataciju Ljubiše Tumbakovića da on i Tadić ne mogu da igraju zajedno.

– Došao je novi šef i namestio stvari onakvima kakve je trebalo da budu i godinama unazad. Posle se to sve pokazalo na terenu. Zna se koliko je veliki fudbaler bio, a takav je i sada u trenerskom poslu. Kada je preuzeo reprezentaciju u martu, namestio nas je baš kako treba. Od prvog dana smo znali šta želimo. Prvog dana je rekao koji nam je konačani cilj, pa tek onda: ‘Dobar dan i dobro došli u Pazovu’. Na kraju je sve ispalo kako treba i uspeli smo da uradimo to što smo zacrtali u martu. Nije mala stvar, kazao je Sergej, pa dodao:

– Taktički i tehnički tu nema velikih promena, ali mislim da nam je ušao u glavu. Baš zato što je bio veliki fudbaler i što nas razume. Zna kako je bilo kada je on bio igrač i kako to sve treba danas da izgleda. Na primer, kada se dođe u Pazovu, imamo pravi odnos na relacijama trener – igrači ili Savez – igrači. Tu je on dosta stvari promenio. Kada kao igrač dođeš u Pazovu, želiš da se osećaš kao bitan šraf reprezentacije što ranije nije bio slučaj. On je to namestio i to nama mnogo znači. Lepo ti je. Jedva čekaš da dođeš, jer znaš kakva su bila prethodna okupljanja sa njim. Sada ne možemo da dočekamo da odemo tamo i da se sakupimo. To je ono što je Piksi najviše promenio, a taktički i tehnički nema tu šta mnogo da se menja. Samo je do glave.

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 04: Sergej Milinkovic-Savic of Serbia in action during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Osvrnuo se zatim na Slaboljuba Muslina:

– Tad sam imao najbolju sezonu u klubu, a nije me bilo u reprezentaciji. Ako ćeš iskreno, ne bih se vraćao na tu temu i da se sada o tome piše. To mi je sada totalno nebitno. I on kao čovek mi je totalno nebitan. Znam šta je bilo i znam da sam 100 odsto u pravu. Ne bih želeo da se vraćamo na tu temu, pa da sada to svi prepišu, pa da se vodi neka polemika, komentariše… To je bilo pre mnogo godina i više nije bitno. Gledajmo unapred.

Povodom izjave Tumbakovića da SMS i Tadić ne mogu zajedno, vezista nije želeo da se previše osvrće.

– Pokazalo se da možemo i da ide kako treba. Samim tim što smo se plasirali na Mundijal, potvrdilo se da možemo. E sad, ne bi bilo u redu da komentarišem odluke bivših selektora jer svaki trener ima svoju viziju i svoje razmišljanje. Svako od nas drugačije vidi fudbal. Nemam prava na to da komentarišem izbor trenera, zaključio je Sergej Milinković razgovor za ‘Mozzart Sport’.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter