0
Košarka

Bogdan Bogdanovic Kosarka Basketball Prijateljski mec Friendly Match between Lithuania and Serbia Vilnius, 12.08.2019. foto: Starsportphoto ©

‘MORAMO DA UŽIVAMO U IGRANJU ZA REPREZENZACIJU’: Bogdanov čas patriotizma, ove njegove reči treba da čuju svi mladi košarkaši!

Objavljeno: 05.01.22 u 13:35

Srpski as Bogdan Bogdanović otvoreno je govorio o brojnim temama.

Naš reprezentativac koji godinama unazad pruža sjajne partije u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, u intervjuu za ‘Sport klub’, govorio je o brojnim temama.

Neizbežno je bilo da se Bogdan dotakne nastupa za reprezentaciju, kao i novog selektora ‘orlova’, Svetislava Pešića.

Kada čujem ime Svetislava Pešića, prva asiocijacija ze zjalto 20002. godine u Indijanapolisu. Kad mi kažeš baš tako, Pešić = zlato 2002 – rekao je Bogdan.

Bogdanović i Pešić su već stupili u kontakt.

– Čuli smo se i dopisivali smo se, u kontaktu smo. Pričali smo malo o ovom prvom prozoru. Drugu utakmicu nisam mogao da gledam jer smo imali trening, ali prvu s Letonijom jesam, ludo je bilo do kraja – rekao je Bogdanović za kojeg igranje u nacionalnom timu nikad nije dolazilo u pitanje.

Košarkaška reprzentacija Srbije doživela je veliki neuspeh, kada nije uspela da se kvalifikuje na OI.

Mislim da svi nekako mentalno nismo bili tu. I to mislim – baš svi, kao nacija smo već bili tamo, a stvarno je teško otići na OI. Uvek jedna utakmica odlučuje, a Italija je uz to i dobra ekipa, nisu za potcenjivanje. Videlo se to i u Tokiju, stigli su do četvrtfinala i tu im je malo nedostajalo da izbace Francuze – jasan je Bogdan.

Dve godine je prošlo od Svetskog prvenstva.

– To je već prošlost, ne treba razmišljati o tome. Sada je glavno da napravimo hemiju i novu energiju koja će nas motivisati za buduće uspehe. Vremena su stvarno teška, niko ne razmišlja jedino o košarci. Zato moramo da se pobrinemo da napravimo pravu atmosferu: pre svega da imamo želju da dođemo tu i da uživamo u igranju za reprezentaciju – rekao je Bogdan a zatim poentirao:

Da se ne pretvori u ono „tu sam da odradim posao mesec-dva, da odemo na prvenstvo, pa šta bude“. Verovatno su nam potrebni i neki mlađi igrači, da se ubace u vatru, kao što smo i mi nekada bačeni – recimo niko ne priča o Sloveniji 2013, kada smo bili sedmi, a to je bila početna tačka koja nas je vodila budućim uspesima – priseća se srpski košarkaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter