0
AdmiralBet ABA Liga

SPORT KOSARKA OPROSTAJ ALEKSANDAR SALE DJORDJEVIC Toni Kukoc 2005. foto: Pedja Milosavljevic

TONI KUKOČ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Otvoreno govorio o stanju u hrvatskoj košarci, a kada vidite šta misli o ABA ligi iznenadićete se!

Objavljeno: 04.01.22 u 13:05

Oko ABA lige se konstantno priča.

U razgovoru za HTV, legendarni košarkaš Toni Kukoč otkrio je šta je najveći problem hrvatske košarke. Čuveni Hrvat je dao svoje mišljenje što se tiče i ABA lige, i koliko je ona ustvari potrebna ovdašnjim prostorima.

Dosta govorim o tome da je naš najveći problem u tome što naši najbolji igrači ne mogu igrati za reprezentaciju, čak i kad dođu, poneki dođu da nose dres te reprezentacije, oni su maksimalno istrošeni od brojnih obaveza u NBA ligi. Treba pronaći neku formulu po kojoj najbolji igrači mogu da igraju za svoje reprezentacije da bi se kvalifikovali na svetska i evropska prvenstva i na Olimpijske igre – rekao je Kukoč i potom dodao:

Dok se to ne dogodi, imaćemo problema. Mi imamo kvalitetnih igrača, ali naših pet-šest najboljih igraju u NBA ligi. To je naš najveći problem. Kad bismo igrali u punom sastavu i imali neki kontinuitet, ne vidim da bismo imali problema da se kvalifikujemo na velika takmičenja.

Konstantno se polemiše oko toga da li je ABA liga važna za razboj košrakaša.

Mislim da naši košarkaši, da bi dostigli neki nivo, treba da igraju jake utakmice. Ako je to regionalna ABA liga, gde ima takvih mečeva i oni igraju sa boljim rivalima, to je korisno za njih. Naši igrači koji su sada u NBA su igrali tu ABA ligu i stekli su neko iskustvo. Bilo bi super da hrvatski klubovi imaju više novca kako bi napravili nešto više u toj ligi, ali trenutno to nije slučaj – ocenio je Toni Kukoč.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter