0
Fudbal

FOTO: Twitter

INFANTINO IMA NOVI PLAN: Evropsko prvenstvo na svakih dve godine!

Objavljeno: 04.01.22 u 19:53

Đani otvoreno!

Predsednik međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino smatra da bi Evropsko prvenstvo trebalo da se igra na svakih dve godine, baš kao što je ideja i za Svetsko prvenstvo.

‘Pa i EURO bi se igrao svake druge godine. Evropa se opire ovoj ideji jer Evropa svakako ima mini svetsko prvenstvo svakog vikenda jer najbolji igrači sveta igraju u Evropi. Ali, to nije tako u ostatku sveta. To je jedan mesec godišnje i moramo da nađemo način da istinski uključimo ceo svet.’ – rekao je Đani i potom dodao:

‘Odigravanje svetskog prvenstva na svake dve godine nije moja ideja, to je ideja FIFA, to je rezultat studije koja uključuje 166 nacija. Proračuni su veoma jasni – 88 odsto zemalja, uključujući i većinu evropskih, zatražile su da se sprovede studija održivosti i ta studija je pokazala da, sa sportskog stanovišta, Mundijal na svake dve godine može da funkcioniše. Igralo bi se manje reprezentativnih mečeva, ali oni koji bi se igrali imali bi veći značaj!’ – zaključio je Đani!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter