0
FIBA Liga šampiona

Kosarka, Mozzart KLS season 2016-2017 Partizan v Mega Leks Nikola Tanaskovic Belgrade, 03.06.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

IGOKEA RAZBILA OSTENDE: Bivši as Partizana briljirao u Laktašima!

Objavljeno: 04.01.22 u 22:20

Fantastična igra domaćih u drugom poluvremenu!

Košarkaši Igokee ostvarili su važan trijumf u utakmici šesnaestine finala FIBA Lige šampiona. Popularni Igosi savladali su belgijski Ostende pred domaćim navijačima. Utakmica u Laktašima završena je rezultatom 87:72.

Domaćin je znatno oslabljen ušao u meč. Osim izostanka nekoliko važnih igrača, ekipu sa klupe nije mogao da predvodio Dragan Bajić. U ulozi šefa stručnog štaba ponovo se sjajno snašao Marko Barać.

Gosti su pružili snažan otpor u prvom poluvremenu. Igokea je prvu deonicu rešila u svoju korist rezultatom 23:22. U tim momentima bilo je jasno da su protivnici iz Belgije ‘tvrd orah’. Nastavili su igrači Ostendea dobro u drugom periodu igre, pa su na veliku pauzu otišli sa tri poena prednosti (39:42).

Igoeka je u nastavku zaigrala na visokom nivou. Zalaganje i čvrsta igra u defanzivi, omogućili su domaćinu veliki broj lakih poena u tranziciji. Starks je delio asistencije, a Nikola Tanasković je odigrao partiju karijere. Gosti očigledno nisu bili dobro upoznati sa šuterskim sposobnostima Marka Jošila, ali sada je sigurno da ih je srpski košarkaš u to dobro uverio. Jošilo je u nekoliko navrata strogo kažnjavao kada su ga rivali ostavili samog na šutu za tri poena. Igosi su treću deonicu rešili sa 29:17.

Ostende se ponovo primakao na -6 u uvodnim minutima odlučujućeg perioda. Domaćin je rano ušao u bonus, ali brzo je usledio odgovor Igosa. Slomili su u potpunosti  domaći otpor gostujućeg sastava i na rutinski način priveli utakmicu kraju. Poslednja četvrtina završena je rezultatom 19:13.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Nikola Tanasković. Nekadašnji košarkaš Partizana je briljirao na terenu u Laktašima. Tanasković je utakmicu završio sa 21 postignutim poenom i šest skokova. Njegova blokada u finišu duela obeležila je utakmicu. Tanasković je tada zaustavio Rendolfa koji je krenuo na snažno zakucavanje. Starks je takođe bio odličan! Amerikanac je mučio belgijski tim šutevima za dva poena. Starks je ubacio 16 poena, uz četiri uhvaćene lopte i sedam asistencija. Marko Jošilo i Robinson su dodali po 13 poena.

Ekipu Ostendea predvodio je spomenuti Rendolf. Američki košarkaš je postigao 17 poena, uz tri uhvaćene lopte.

Revanš meč na programu je u Belgiji, u sredu 12. januara.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter