0
Evropske lige

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 12: Dusan Tadic of Serbia celebrates after scoring a goal during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Azerbaijan at Rajko Mitic stadium on October 12, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

DOKAZ KOLIKO GA TAMO CENE: Tadić se po jednoj stavci iz ugovora razlikuje od ostalih u Ajaksu, ovo će moći da radi po završetku karijere!

Objavljeno: 04.01.22 u 10:15

Sve ukazuje na to da će Dušan Tadić jednog dana važiti za legendu Ajaksa.

Već duže vreme, Tadić je jedan od glavnih igrača ‘kopljanika’, a kada pogledate OVAJ video snimak shvatićete koliko ga navijači zapravo vole.

Svojevremeno je Edvin van der Sar rekao da su u klubu bili skeptični kada su doveli kapitena ‘orlova’.

Nisu bili skeptični, samo im je bilo problematično to što su morali mnogo novca da ulože, a oni to nisu radili ranije (13,7 miliona evra, prim. aut.). Eto, sad su srećni i zadovoljni. Super je sve, klub se razvija u pravom smeru, sigurno je u 5-10 najboljih na svetu što se tiče svega – organizacije, načina igre, dominacije. Stvarno sam presrećan i zadovoljan ovde, samo da nastavimo ovako – rekao je Tadić za Nova.rs.

Tadićeva želja je da baš u Ajaksu završi karijeru.

– Želim, želim, ali u fudbalu nikad ne znaš. U fudbalu je najbitnije da daješ maksimum, mnogo je ovo veliki klub, veliki su pritisci, moraš da daješ svakog dana sve od sebe za ekipu. Na to sam fokusiran, ne razmišljam previše o drugim stvarima.

Dosta se razlikuje holandski, od engleskog fudbala.

Jeste, drugačiji je način fudbala, u Engleskoj je svaka utakmica rat, pogotovo kad ne igraš za top ekipu. Ovde kad igraš u top ekipi, ti držiš loptu i ti se pitaš. Naravno, mi pretrčimo mnogo, ali drugačije je kad ti imaš loptu u svojim nogama nego kad moraš da se biješ i trčiš. Skroz je drugačije i naravno da ti više prija da izađeš na teren, izigraš se i izdominiraš protivnika, pobediš, gde ćeš lepše?

Sviđa mu se u Amsterdamu.

Super je, Amsterdam je prelep grad, uživam u svakom smislu. Mislim da su ovo najidealniji gradovi, oko milion stanovnika, nema prevelike gužve, lepi restorani, sve je čisto, sređeno, uredno. Stvarno uživam u svakom smislu. Super je i kamp u kom radimo, sve je cakum-pakum.“

Zanimljivo je da je srpski reprezentativac jedini igrač u redovima Ajaksa koji ima koji ima stavku ugovora koja mu garantuje da može ostati u klubu kao trener.

Postoji želja, jedini sam igrač kom su dali ugovor da bude odmah posle karijere trener, dok igram aktuelno. To je stvarno za veliko poštovanje i hvala klubu na tome. Videćemo. Nikada ne znaš kako ćeš razmišljati. Ovde, što se tiče trenerskog posla, kao da si na najboljem fakultetu na svetu. Ovde što možeš da naučiš o fudbalu, mislim da nigde ne možeš tako. Stvarno je uživanje ovde živeti i učiti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter