0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan v Zadar-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 03.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ZAGORAC I KOPRIVICA PREDVODILI EKIPU DO NOVE POBEDE: Partizan razbio Zadar u Beogradu! (FOTO)

Objavljeno: 03.01.22 u 20:05

Lesor odličan na debiju!

Košarkaši Partizana ugostili su Zadar, u okviru 14. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu. U odnosu na prvi ovosezonsku susret ove dve ekipe, Partizan je na daleko lakši način stigao do trijumfa. Crno-beli su u potpunosti nadigrali rivala iz Hrvatske, a utakmici u ‘Štark Areni‘ je završena rezultatom 103:72.

Partizan v Zadar-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 03.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Krenulo je čvrsto na obe strane terena u uvodnim momentima utakmice. Partizan je uhvatio zalet pri rezultatu 12:12 i uspeo je da se rezultatski odvoji od rivala. Nakon serije 9:0, crno-beli su poveli sa 21:12. Zadar je reagovao i postigao četiri uzastopna poena. Na prvu pauzu Partizan je otišao sa pet poena prednosti (21:16).

Drugi period igre završen je gotovo na isti način. Izabranici Željka Obradovića rešili su drugu četvrtinu u svoju korist sa 22:16. Bilo je jasno da goste iz Hrvatske očekuje težak zadatak u drugom poluvremenu.

Situacija se nije značajno promenila u nastavku. Crno-beli su postepno povećavali prednost stečenu u prvih 20 minuta igre.  Partizan je u trećoj četvrtini bio bolji sa 27:23.

Domaći su najbolju igru prikazali u odlučujućem periodu igre. Partizan je u četvrtoj deonici u potpunosti slomio otpor protivnika! Crno-beli su razbili Zadar u poslednjim minutima igre. Izabranici Željka Obradovića su ubacili čak 33 poena, dok su gosti uzvratili sa skromnih 17.

Najefikasnij igrači u redovima pobedničke ekipe bili su Rade Zagorac i Balša Koprivica sa po 17 postignutih poena. Zagorac je dodao tri skoka i jedno uspešno dodavanje, dok se Koprivica istakao sa šest uhvaćenih lopti. Matijas Lesor je debitovao na odličan način. Francuski reprezentativac je postigao 11 poena, uz osam skokova i asistenciju. Kuruc je imao isti poenterski učinak, dok je Smailagić dodao 10 poena.

Partizan v Zadar-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 03.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U ekipi Zadra istakao se Tomislav Buljan sa 16 poena, dva skoka i jednom asistencijom. Pratio ga je standardno odlični Džastin Karter. Iskusni Amerikanac dodao je 14 poena, dve uhvaćene lopte i tri uspešna dodavanja. Domagoj Vuković je ubacio 10 poena.

Partizan u narednom kolu dočekuje Split. Utakmica u Beogardu na programu je 5. januara. Zadar pet dana kasnije dočekuje Studentski Centar iz Podgorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter