Zagreb, 180118. Arena Zagreb. Utakmica 1. kola drugog kruga rukometnog EHF Europskog prvenstva 2018, Srbija - Noverska. Na fotografiji: Petar Nenadic, Abelvik Magnus Rod. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
in ,

SRBIJA HENDIKEPIRANA: Na Evropsko prvenstvo bez jednog od najboljih!

Veliki problemi! 

Rukometaši Srbije su od 2. januara nastavili završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara 2022. godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Sastav „Orlova“ je pretrpeo određene izmene, pa su se u ovoj godini trenažnom procesu pridružili igrači iz Bundeslige nakon završetka obaveza u svojim klubovima. Po prvobitnom spisku selektora Đerone na završnim pripremama za kontinentalni šampionat u Staroj Pazovi su se našli Dejan Milosavljev, Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i Nemanja Zelenović, koji je naknadno pozvan. Drugi deo priprema ne nastavljaju Danilo Radović, Davor Basarić i Mihajlo Radovanović. Zbog povrede je bio neizvestan status Petra Nenadića i njegovo pridruživanje pripremama, a nakon dodatnih pregleda, utvrđeno da je stepen povrede nažalost takav da Nenadić neće biti u mogućnosti da putuje na Evropsko prvenstvo.

Split, 120118.
Spaladium Arena.
Europsko prvenstvo u rukometu 2018.
Utakmica A skupine, Hrvatska – Srbija.
Na fotografiji:Nenadic, Petar, Gojun, Jakov.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Rukometaši Srbije će uoči odlaska na kontinentalni šampionat odigrati dve kontrolne utakmice sa Nemačkom, koje su na programu 7. i 9. januara u Nemačkoj. Naša selekcija će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EHF EURO 2022. Srbija se nalazi u grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine, a raspored utakmica je sledeći:

loading...

13. januar u 18:00 časova: SRBIJA – UKRAJINA

15.januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA

17. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BOGDANOVIĆ I PARTIZAN: ‘Postoje i druge stvari u životu koje treba ostvariti!’

PARTIZANOV VUNDERKID: Otkrio zašto mu je nadimak bokser, ali i čime se bavi pored postizanja pogodaka!