0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BIVŠI REPREZENTATIVAC O SUKOBU SA PEŠIĆEM: ‘Osetio sam da postoji nepravda’

Objavljeno: 03.01.22 u 12:18

Isplivali detalji sukoba o kom se nije znalo mnogo toga.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Vladimir Šćepanović je goovrio o razlogu zbog kog nije bio deo reprezentacije 2002. godine u Indijanopolisu. On je državni tim napustio zbog sukoba sa selektorom Svetislavom Pešićem.

– ”EP je kruna moje košarkaške karijere. Prvenstvo i utakmica sa Turskom su zenit i najbolje godine u mojoj karijeri, što je rezultiralo takvom partijom u finalu. Jedna satisfakcija – jednostavno, od 12. godine ste predani gladijatorskom načinu života. Propustili ste mnogo toga i sve se skupi u jednu utakmicu, jedan momenat. To je ono što svi sanjamo. Da dođete u situaciju da ostvarite svoj cilj. Da krunišete rad i predanost ovom sportu. Nešto što čoveku ostaje do kraja života, rekao je Šćepanović u intervjuu za podgoričke ‘Vijesti’.

Iako se očekivalo, potom nije učestvovao na Mundobasketu 2002. godine.

– Došlo je do jednog neslaganja na utakmici u pripremnom preriodu. Ni ja nisam bio lagan za saradnju. Neko sam ko je pobednik i teško izlazi na kraj sa nepravdom. Osetio sam da postoji nepravda. Pešić je reagovao na trenerski način, ali ostali smo u sasvim dobrim odnosima. Posle toga smo se videli i pričali. Ostaje žal što nisam bio u Indijanapolisu, ali ostaje žal i za neosvojenom olimpijskom medaljom ili što nisam osvojio Evroligu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter