0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BARANI SIGURNI U ZAGREBU: Ubedljiva pobeda ekipe Mihaila Pavićevića!

Objavljeno: 03.01.22 u 16:25

Gosti su u potpunosti slomili otpor Cibosa na startu odlučujuće deonice!

Košarkaši Cibone ugostili su Mornar iz Bara u 14. kolu ABA lige. Gosti su bili bolji rival tokom većeg dela utakmice, pa su slavili sa ubedljivih 65:82 u dvorani ‘Dražen Petrović‘. Barani sada imaju skor od 6-8, dok tim iz prestonice Hrvatske ima pet pobeda i devet poraza.

Izabranici Mihaila Pavićevića su bolje startovali. Agresivna odbrana i odlična realizacija u ofanzivi doneli su gostujućem sastavu osam poena prednosti nakon 10 minuta igre. Konsolidovali su se domaći i zaigrali bolje u drugom delu igre. Cibosi su slavili sa 25:21 u drugoj četvrtini i na pauzu su otišli sa -4 (44:48).

Delovalo je da će Cibona uspeti da preokrene meč u svoju korist. Ekipa Vladimira Jovanovića je pružila snažan otpor u uvodnim minutima drugog poluvremena. Cibosi su stigli na -2, ali Barani su imali spreman odgovor. Defanziva gostujućeg sastava bila je na zavidnom nivou, pa su sveli Cibonu na samo 13 postignutih poena u trećoj deonici. U odlučujući period meča Mornar je ušao sa +9. Crnogorska ekipa nastavila je u istom ritmu i domaćin je ubacio samo osam poena. Košarkaši Mornara su postigli duplo više u četvrtoj četvrtini i slavili su sa 8:16.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Vladimir Mihailović sa 19 postignutih poena. Na odličan poenterski učinak Mihajlović je dodao jednu uhvaćenu loptu i tri asistencije. Mihajlovića je pratio reprezentativac Srbije, Marko Jeremić. Bivši član FMP-a je kažnjavao domaćina
sjajnim šutem za tri poena, a meč je završio sa 16 poena, jednim skokom i jednom asistencijom.

U dresu Cibone istakao se Lovro Gnjidić sa 14 poena, a 11 poena dodao je Mateo Drežnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter