0
Fudbal

Serbia's Milos Veljkovic Serbia - Azerbaijan, FIFA World Cup 2022, Qualifying Round 12.10.2021. Beograd, Srbija 12.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VELJKOVIĆ ŽELI DA PONOVO POSTANE PRVAK SVETA SA SRBIJOM: Do sada je nedostajao pobednički mentalitet – Piksi je sve promenio!

Objavljeno: 02.01.22 u 10:25

Očekivanja su velika.

Fudbalska reprezentacija Srbije, učestvovaće na narednom Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je u odlučujućem susretu protiv Portugala odnela pobedu i tako „izbila“ na prvo mesto u grupi. U intervjuu za MozzartSport Miloš Veljković, zlatni Orlić iz 2013. godine, navodi da je ulazak u meč bio težak, ali da igrači nisu gubili veru.

– Ulazak u meč je bio baš težak, odmah smo primili gol, ali smo na to dobro reagovali. Mister nam je rekao pre meča da ako i primimo gol u prvih deset minuta, ima još mnogo posle toga da se igra. Da je važno da budemo mudri, da je bitno kako ćemo da odigramo, jer ako damo sve od sebe, ako budemo igrali kako umemo, onda sam rezultat na kraju neće biti toliko važan. To smo imali u glavama kada smo primili gol, rekli smo ‘nema veze, moramo da igramo kako znamo’. Videlo se da su to bile prave Misterove reči. Na stadionu je bila fenomenalna atmosfera, najbolja koju sam doživeo protiv nas do sada, ali nam je istovremeno bila i dodatna motivacija, počeo je Veljković i dodao:

Players of Serbia team celebrate victory against Portugal Dusan Tadic Uros Racic Milos Veljkovic Nemanja Gudelj Nikola Milenkovic Marko grujic Head coach Dragan Stojkovic Dusan Vlahovic Dusan Tadic Aleksandar Mitrovic Mihailo Ristic Sasa Lukic goalkeeper Marko Dmitrovic Stefan Mitrovic Uros Spajic Ljubinko Drulovic Sergej Milinkovic-Savic Andrija Zivkovic Luka Jovic
Portugalija v Srbija – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Lisabon, 14.11.2021.
foto: Starsport.rs ©

– Znao sam da igramo vrhunski, pogotovo sam video u drugom poluvremenu, negde od 55. minuta, kada su Portugalci počeli da igraju na vreme. Uopšte nisu išli po drugi gol, nego su gledali da sačuvaju bod. To nam je jasno govorilo da i oni vide da smo mnogo bolji. A, sva ta slika mi je bila još očiglednija kada sam izašao iz igre i sve gledao sa strane. Bilo je pitanje vremena kada ćemo da postignemo gol. I onda, naravno, Mitar… Čovek koji nije bio u ritmu tokom cele nedelje, borio se sa povredom da može uopšte i minut da zaigra. Ali, kod njega znamo, vrhunski je majstor u šesnaestercu. Sve što se desilo na kraju je došlo zasluženo.

Potom je istakao da je njegov mentalitet takav da želi zlato i da sa Srbijom ponovo bude prvak sveta.

Milos Veljkovic
Srbija v Azebejdzan – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Beograd,12.10.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

– Moj mentalitet je takav da želim da dobijemo sve utakmice i da osvojimo zlato! Jasno je da će biti teško, da moramo prvo da prođemo grupu, a to ćemo moći ako budemo igrali kao do sada i išli utakmicu po utakmicu. Ali, ako ću da sanjam pred Katar, onda ću da sanjam da ponovo sa Srbijom budem prvak sveta, istakao je Veljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter