0
AdmiralBet ABA Liga

Ostoja Mijailovic KK Partizan 4.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘TO ME JE NAJVIŠE RAZOČARALO’: Ostoja Mijailović bez dlake na jeziku o odlasku Trinkijerija iz Partizana, a tek da vidite šta misli o Nenadu Čanku!

Objavljeno: 02.01.22 u 17:57

Ostoja Mijailović otvorio dušu.

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, dao je intervju za ‘Arenu sport’, u kojem se dotakao raznih tema i dao odgovore na zanimljiva pitanja.

Neizbežno je bilo da se prvi čovek crno-belih priseti Željkovog povratka u Partizan.

Željkov povratak u Partizan je jedna od najvažnijih stvari koja se desila tokom mog mandata. Da sam u maju ili junu izašao pred javnost i rekao da će se vratiti Željko Obradović, verovatno bi većina rekla da sam skrenuo s uma i da to nije moguće. Veza Željka Obradovića i Partizana je posebna veza između trenera i kluba koja retko gde postoji. Razgovori nisu dugo trajali, imali smo dva razgovora, on je postavio tri uslova koja sam ja prihvatio. Kada smo prvi put razgovarali, video sam da smo na korak od dogovora. Nakon što smo se dogovorili nismo potpisali ugovor, već smo samo zakazali promociju i konferenciju za medije. Za mene je trenutak kada je postao trener Partizana onda kada mi je to rekao u kancelariji u prostorijama kluba, a potvrda je stigla na konferenciji za medije – započeo je Mijailović.

FOTO: KK Partizan

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović je veliki čovek pre svega.

– Željko Obradović je jako velika sportska ličnost i kada ljudi pogledaju sa strane, deluje da postoji jedna osoba u klubu koja se pita za sve. On je apsolutno sve suprotno od toga, čovek je koji jako dobro poznaje sistem i kada njegovi prijatelju dođu na utakmicu, on ne traži besplatne karte, već svojim novcem plati te ulaznice – rekao je predsednik Partizana.

Crno-beli će imati probleme zbog prelaska iz ‘Arene’, koja će biti zauzeta zbog Svetskog prvenstva u atletici.

– Od 15. januara do 2. ili 3. aprila nećemo igrati u Areni, već u Pioniru. Biće nenormalni problemi što se tiče kapaciteta karata. Imamo preko 5.500 sponzorskih i sezonskih karata, a kapaciteti Pionira su između 6.500 i 7.000 mesta. To će se odraziti i na našu prihodnu stranu – objasnio je Mijailović.

U prvom ovosezonskom derbiju Crvena zvezda je pobedila Partizan.

To je bila jedna od verovatno sedam ili osam utakmica koju ćemo mi sa našim najvećim rivalom u jadranskoj ligi odigrati ove sezone. To je jedna utakmica koju smo odigrali, a koja nije bila na našem nivou. S druge strane moramo da istaknemo, a ja sam to govorio bez da napadam bilo koga, tu je bilo nekih vansportskih i vanparketnih stvari koje su se dešavale i ja želim da pošaljem poruku u ovom nogodišnjem intervju da u 2022. damo sve od sebe i da se ne bavimo nekim stvarima koje su vankošarkaške i tako saplićemo jedne druge – poručio je Ostoja Mijailović.

Dotakao se Ostoja i Nenada Čanka, sadašnjeg trenera Lijetkabelisa.

Najkorektniji trener koji je otišao iz Partizana, ne računajući Aleksandra Matovića, je Nenad Čanak. On se posle utakmice koju je izgubio u “Areni“, a gde smo svi očekivali laku pobedu uz nenormalno veliki broj naših navijača, časno povukao bez da je klubu stavio bilo šta na teret – rekao je predsednik crno-belih, i potom otkrio kako je doživeo odlazak Andree Trinkijerija iz Partizana:

– Najmanje mi je prijao odlazak Andree Trinkijerija. On je u mom mandatu najviše vremena u kontinuitetu bio trener i najviše smo rezultata postigli s njim kao trenerom. S druge strane me je bolela ta nepravda, a i danas me boli ta prekinuta sezona, koja je trebalo da materijalizuje naš celokupan rad i da budemo nagrađeni za ono što smo radili. Način na koji je otišao iz kluba me je najviše razočarao, ali to je život i takve stvari morate da prihvatite i kako vam se dešavaju dobre stvari, tako vam se dešavaju i loše stvari – zaključio je predsednik Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter