0
AdmiralBet ABA Liga

Nikola Kalinic ABA Liga, FMP-Crvena Zvezda 26.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DANAS SE IGRAJU 3 SUSRETA U ABA LIGI: Zvezda ide na gostovanje Splitu, Borac dočekuje Igokeu, a na programu je i slovenački derbi!

Objavljeno: 02.01.22 u 11:36

Jedan meč je odložen.

Novo kolo regionalne AdmiralBet ABA lige, 14. po redu, otvoriće Borac i Igokea, umesto, kako je to bilo planirano FMP i Budućnost. Susret između ekipe iz Železnika i tima iz Podgorice, odložen je zbog više pozitivnih slučajeva na koronavirus. Ipak, ljubitelji košarke u regionu će imati šta da gledaju drugog dana nove 2022. godine.

Utakmica u kojoj se domaći Borac nada iznenađenju protiv favorizovane Igokee počinj u 14.30 u dvorani kraj Morave. Izabranici Marka Marinovića su u dosadašnjem toku sezone zabeležili 4 pobede i 9 poraza, pa tako zauzimaju 12. mesto na tabeli, dok je sa druge strane Igokea 6. sa skorom 7/6.

head coach Jurica Golemac
Partizan v Cedevita Olimpija-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 11.12.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nakon ovog susreta, imaćemo priliku da gledamo i slovenački derbi između Krke i Cedevita Olimpije. Iako je Cedevita Olimpija apsolutni favorit, derbi nikada ne treba unapred procenjivati, što se pokazalo mnogo puta. Krka je sjajno igrala i u susretu sa Crvenom zvezdom, gde im je pobeda izmakla u poslednjoj deonici. Sa druge strane, gosti su od dolaska Jogija Ferela potpuno nov tim i sigurno nas očekuje dobar meč.

Poslednji susret danas, odigraće Split i Crvena zvezda. Aktuelni šampion ABA lige otputovao je u Hrvatsku, gde će nakon dva neizvesna meča i poraza u Evroligi sigurno želeti pobedu. Izabranici Dejana Radonjića su do sada zabeležili samo jedan poraz u regionalnom takmičenju, dok je Split poslednji sa 2 pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter