0
Boks

FOTO: BSS

BOKSERSKI SPEKTAKL NA ZLATIBORU: Vladan Babić superioran protiv rivala iz Mađarske, Magomedov bolji od Sekereša! (FOTO)

Objavljeno: 02.01.22 u 22:06

Boks je otvorio novu sezonu u Novoj godini.

Iza nas je još jedan boks spektakl. Zlatibor boksing night je završen u prelepom ambijentu dvorane TRK Zlatibor. Iza nas je odličnih sedam mečeva u profesionalnom boksu. Zbog epidemioloških mera u dvorani je bilo samo 500 gledalaca, koji su uživali u boksu, a posredstvom kanala Arena fight, dueli su gledani u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Spski reprezentativac Vladan Babić, bio je superioran protiv rivala iz Mađarske Zoltana Čale. Najavljivao je Čala, koji je poznat po velikim tetovažama na licu i ledjima da Srbin nema šta da traži protiv njega. Babić je u ring ušao uz intoniranje pesme Marš na Drinu. I već na početku meča sevnuo je levi kroše i publika je oduševljeno pozdravila nokaut i veliku pobedu. Teškaš Sadam Magomedov bio je bolji sve tri runde, protiv Sekereša.

FOTO: BSS

U kategoriji do 64 kg videli smo fenomenalni meč između Vojvođana, Nenada Jovanovića i Sejdija Nazifa. Udarci su se smenjivali, oba momka su zaista pokazala da se na njih može računati. Na kraju sudije su pobedu dale Nenadu Jovanoviću, koji je nedavno osvojio i Zlatni rukavicu u Loznici.

– Malo sam vremena imao za odmor. Ali ovakvi pozivi se ne odbijaju. Čestitam malom Sejdiju, bio je odličan, ali moja pobeda je zaslužena. Moja želja je da za Srbiju u naredne četiri godine osvojim medalju na Evropskom Prvenstvu seniorskom. A onda da nastavim da profi boksom i borim se za titulu u jakoj verziji u Las Vegasu – istakao je Nenad Jovanović, koji kaže da je ovu pobedu posvetio gradu Rumi.

FOTO: BSS

Pobede su zabeležili i Džejlan Toskić, Jababu Mađi, Aleksa Marković i Jovan Nikolić.

Jovana Nikolića je nedavno na pripreme seniorske reprezentacije pozvao selektor Milan piperski. Večeras je apsolutno dominirao protiv favorizovanog Igora Rogića. Bokserski savez Srbije u 2022. godini počeo je realizaciju jos jednog projekta u partnerstvu sa najboljim menadzerom Nemačke Aleksandrom Petkovićem.

– Naši bokseri više neće biti topovsko meso raznih kvazi menadžera, jer će svaki naš bokser imati šansu da uz olimpijski boks, boksuje u Srbiji i profi mečeve. I naravno da zaradi u Srbiji i da napreduje i na listama profi verzija – istakao je član Upravnog odbora BSS, Mane Marčeta, inače nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore.

A zabeležili smo i da je predsednik BSS Nenad Borovčanin uručio Zlatnu rukavicu za doprinos razvoju bokserskog sporta, promoteru Aleksandru Petkoviću.

FOTO: BSS
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter