0
Košarka

(190831) -- FOSHAN, Aug. 31, 2019 (Xinhua) -- Nikola Jokic of Serbia reacts during the group D match between Angola and Serbia at the FIBA Basketball World Cup 2019 in Foshan, south China's Guangdong Province, on Aug. 31, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

‘TO JE NEŠTO POSEBNO’: Jokić otkrio koja mu je najdraža nagrada, a nije MVP!

Objavljeno: 01.01.22 u 11:14

Srpski košarkaš govorio je o dosadašnjoj karijeri.

Nikola Jokić se prisetio Olimpijskih igara u Riju gde je sa reprezentacijom Srbije stigao do srebra, što je na njega, ostavilo poseban utisak.

– Moja najveća nagrada u košarci koju sam dobio je srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Riju, rekao je Jokić, pa dodao:

– A, da, i to MVP priznanje. Ipak, Olimpijske igre su nešto posebno, Video sam tada naše vaterpoliste koji se drže zajedno, kako funkcionišu, kako su se okumili. Svaki put kad sam ušao kod njih u sobu unutra ih je bilo desetorica. To zajedništvo je neverovatno i zbog toga su verovatno najbolji na svetu.

Centar Nagetsa i atkuelni MVP je imao i savet za sve mlade košarkaše koji se spramu da grade karijeru u NBA.

– Ne smeš da razmišljaš o tome ko je naspram tebe. Gledaš samo dres i broj na njemu i ništa više. U suprotnom se izgubiš i zaboraviš sve što si znao. Počneš da se im se diviš, izgubiš želju da se takmičiš i prihvatiš da je taj neko bolji od tebe, a to nije dobro, rekao je Jokić, a onda dodao da ipak ima jednog igrača kojem se divi:

– Uvek kažem, ako ne voliš Stefa Karija, onda ne voliš košarku. To šta on radi je strašno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter