3
Košarka

Kosarka KK Dynamic Goran Grbovic Beograd, 25.12.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

GRBOVIĆ OTKRIO DA JE IMAO SUKOB SA DUDOM IVKOVIĆEM: Niti je on mene poštovao, niti sam ja njega – evo šta mu je najviše zamerio!

Objavljeno: 01.01.22 u 17:30

Legendarni košarkaš Partizana, Goran Grbović, prisetio se najslavinih dana iz svoje bogate karijere!

Malo je ljudi koji ne znaju šta su za Partizan i srpsku košarku uradili igrači poput Žarka Paspalja, Vlade Divca, Predraga Danilovića, Saše Đorđevića, ali je jedan košarkaš neopravdano prošao ispod radara.

Reč je o Goranu Grboviću, koji je bio predvodnik jedne generacije crno-belih, koja je kasnije u velikoj meri utabala put do evropske titule 1992. godine Željku Obradoviću i njegovim pulenima.

Igrač koji je plenio svojim atleticizmom i mentalitetom vođe, koji nikada ne zna za kompromis i uvek zna da iskaže svoje mišljenje odlučio je da ispriča svoju priču. Ipak, jedna stvar posebno „bode oči“. Iako je bio paklen igrač i prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, Goran Grbović nije dobio više prostora.

Dusan Duda Ivkovic i Aleksandar Vucic sportsko drustvo Radnicki Beograd, Srbija, januar 18. 2021. 18.1.2021.

Zbog čega?

– Igrao sam za reprezentaciju 1983. godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj sa generacijom koja odlazi. Tu mislim na Kiću, Praju, Moku, Ćosu… Dogodila se ta „čuvena“ tuča nakon koje sam bio prećutno kažnjen. Odmah sam stavio fokus na Partizan, znao sam da u tim momentima moram da osvojim titulu i budem najbolji igrač u ligi, ako želim da dobijem poziv.

Došla je ta 1987. godina ponovo sam u sastavu reprezentacije, nakon toga slede Olimpijske igre u Seulu, ali selektor se nije odlučio za mene. Selektorsku palicu je tih godina preuzeo legendarni Duda Ivković, bilo je mnogo spekulacija o odnosu dva velika košarkaška radnika.

– Bilo je mnogo priča, ali mislim da smo Duda Ivković i ja imali veoma pošten odnos. Niti je on mene poštovao kao igrača, niti sam ja njega poštovao kao trenera, mislim da je tako najpoštenije i najsportskije. Ne javljamo se jedan drugom i to je okej.

kosarka.PARTIZAN 91 – PARTIZAN ALL STAR.down from the left, Dragan Kicanovic, Miroslav Radosevic, Vlado Scepanovic, Miroslav Beric, Milos Vujanic, Peter Vilfan, Nenad Canak and Goran Grbovic, Up, from left, Dusko Vujosevic, Dusan Ivkovic, Aleksandar Cubrilo, Petrovic, Vlade Divac, Savovic, Maric, Dejan Tomasevic, Dejan Koturovic, Miroslav Pecarski and Predrag Drobnjak.BGD, 29.07.2002..FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

Ali jedan momentat je posebno ostao bolan…

– Meni je smetao način na koji mi je saopštino da ne idem u Seul, iako sam imao fenomenalnu godinu, igrao sam sjajno u Španiji. Rekao mi je da neće da me zove zato što želi da ubaci mlađeg, taj mlađi je bio Zoran Čutura, koji je bio mlađi godinu dana od mene…

– Mogao je samo da mi kaže da mu ne trebam i sve bi bilo u redu. Odigramo sam kompletne kvalifikacije, a da sam znao mogao sam da idem na pecanje. –Iskreno, ne trpim lažne autoritere. Znam koliko ko ne zna. Nisam tip da o pokojniku mislim sve najbolje, ali ponavljam da smo imali jako korektan odnos!

Bez obzira na sve legendarni košarkaš Partizana ne može da ospori Dudi Ivkoviću jednu činjenicu!

– Duda Ivković je napravio unikatnu karijeru, trebalo je imati ozbiljnu hrabrost preuzeti reprezentaciju u tim momentima ratova, sankcija. Moram priznati da je bio maher da izabere 12 najboljih koji ćemu pomoći da osvoji turnir, to ne može da mu se ospori – podvukao je Goran Grbović u razgovoru za Meridian sport.

0
0

3 Komentara

  1. Sad se javlja kad Duda ne moze da mu odgovori, dovoljno o njemu! Duda ga je odavno provalio! Kakav je to manipulator, i rusilac atmosfere u timu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter