Aleksandar Dragovic Superliga Srbije, TSC - Crvena Zvezda 16.12.2021. Srbija, Backa Topola (credit image & photo: Nikola Mitic / STARSPORT)
in ,

FSS NIKADA NIJE ZVAO ALEKSANDRA DRAGOVIĆA: Posle fudbala živeću u Beču – Austrija mi je dala sve!

Nije bilo šanse da zaigra za našu zemlju.

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Dragović je u intervjuu za Kurir pričao o nastupu za reprezentaciju. Prvo se osvrnuo na Srbiju, rekvši da ga niko iz FSS nije zvao, kao i da mu je Austrija dala sve.

– Ne, nikada! Srbija nije bila opcija, jer me niko nije zvao. Sa druge strane, Austrija je zemlja u kojoj sam rođen, gde sam išao u školu, čiji jezik govorim. I posle fudbala živeću u Beču. Meni je Beč kao vama Beograd. Najlepši grad. Tamo ću se vratiti, tamo vidim sebe. Austrija mi je dala sve, ne samo u fudbalu, već i životu. Volim Srbiju, zbog svog porekla i dede… Ali nikada nisam razmišljao da igram za Srbiju, počeo je Dragović.

Aleksandar Dragovic Novi Pazar – Crvena Zvezda Superliga Srbije Septembar 26. 2021., Novi Pazar, Srbija 26.9.2021. Belgrade Serbia foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Potom je istakao da tokom detinjstva srećom nije imao probleme zbog toga što mu se prezime završava na „ić“, ali da drugi jesu. Svoju vezu sa Srbijom nikada neće kriti i srećan je zbog toga što jeste.

Hvala Bogu, nikada nisam imao probleme zbog toga što mi se prezime završava na -ić! Drugi jesu, ima toga. Zezaju, posebno kad ste deca. Meni se nije desilo. Uvek sam bio korektan. Srećan sam što imam -ić. Svoju vezu sa Srbijom nikada nisam, niti ću da krijem, iako sam Austrijanac. Srećan sam zbog toga šta sam! Neki naši ljudi kukaju. Ako se ti prema drugim ljudima ponašaš kako treba, nikada nećeš imati problem. Tako ja razmišljam. Da li je to tako, u redu? Ne znam. Ali, ja tako živim i do sada nikada nisam imao problema.

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

DIJEGO SIMEONE: ‘Osećam se odlično! Svaku utakmicu igraćemo kao da je finale!’

ODLIČAN MEČ ZA OTVARANJE NOVE GODINE: Siti došao do pobede nakon preokreta – Arsenal posustao na samom kraju! (VIDEO)