0
Evropske lige

EVERTON PREDSTAVIO POJAČANJE: U Premijer ligu stigao talentovani Ukrajinac!

Objavljeno: 01.01.22 u 12:20

Klub iz Liverpula će pojačan ući u nastavak sezone.

Vitalij Mikolenko je iz kijevskog Dinama prešao u Everton, a 22-godišnji levi bek je potpisao ugovor do kraja juna 2026. godine.

Everton se oglasio ovim povodom, ali finansijski detalji posla nisu objavljeni.

– Prelazak u Everton je veliki i važan korak u mom životu. Oduvek sam sanjao da igram u Premijer ligi. Engleski fudbal je mesto na kome se ova igra rodila, mislim da će mi odgovarati stil igre. Imam 22 godine, ali se ne osećam kao mlad fudbaler. Imam iskustva igranja u evropskim takmičenjima i nadam se da ću nastaviti da napredujem, naveo je Mikolenko za klupski sajt.

Defanzivac je odigrao 132 utakmice za DInamo i postigao sedam golova uz 20 asistencija, a bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prošle sezone.

– zbuđen sam zbog prilike da igram pred našim navijačima. Gledao sam poslednjih nekoliko utakmica na Gudison parku i bili su neverovatni. Oni su neverovatni navijači prema kojima osećam veliku odgovornost, naveo je Mikolenko.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter