0
AdmiralBet ABA Liga

Uros Carapic ABA Liga Crvena Zvezda - Borac Cacak 17.2.2021. (credit image & photo: Djordje Kostic / STARSPORT)

‘NIKO NEMA VEĆU ŽELJU OD NAS’: Kapiten Borca pred utakmicu sa Igokeom

Objavljeno: 31.12.21 u 11:59

U okviru 14. kola ABA lige košarkaši Borca će imati priliku da po drugi put u sezoni ukrste koplja sa ekipom Igokee (nedelja, 14.30, dvorana kraj Morave).

Iza Borca je period u kom je nakon dva trijumfa vezao tri negativna skora. Sumirajući vreme koje je iza nas, kapiten tima Uroš Čarapić kaže da je Borac morao da ostvari neku pobedu više.

– Generalno, nismo u idealnoj situaciji. Siguran sam da smo mogli da imamo nekoliko pobeda više. Ali opet, ostvarili smo i nekoliko bitnih trijumfa na strani protiv Mornara, Krke i Splita. Ako pogledamo trenutno stanje na tabeli, stiče se utisak da ćemo se boriti za opstanak, zastao je Čarapić, a onda produžio svoje izlaganje.

– U drugom delu sezone raspored će nam biti naklonjen, jer mnoge važne mečeve igramo kod kuće. Ali evidentno je i to da smo bolje igrali na strani nego u Čačku. A zašto je to tako, iskreno ne znam. Dvorana kraj Morave je uvek bila vruć teren za protivnike. Od ove sezone nije tako, jer igramo bolje na strani nego kod kuće. Dobro otvorimo utakmicu, sve krene kako treba, vodimo sve vreme, a onda pred sam kraj padnemo i izgubimo. To nam se desilo nekoliko puta, a nije smelo, rekao je igrač Borca.

Čarapić ima mišljenje zašto se to dešava.

– Verujem da su propusti koji nam se dešavaju stvar neiskustva. Nemam drugo opravdanje za sve što nam se dešava. Možda, doduše, pojedini momci igraju pod pritiskom u Čačku. A krivo mi je što se to dešava, jer zaista treniramo punom parom. Svi rade svoj posao kako treba, i struka i mi, dodao je Čarapić.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

U nedelju sledi utakmica sa Igokeom, koju Borac umalo nije pobedio u Republici Srpskoj.

– Jedna lopta je odlučila pobednika u Laktašima. Ali utakmicu koja je odigrana davno, još na početku sezone, ne možemo da poredimo sa narednom, jer su se stvari mnogo promenile. Dokazali smo da možemo da igramo na ravnoj nozi sa svakom ekipom, a to važi i za Igokeu. Samo da nam se više ne dešavaju propusti u poslednjoj četvrtini, koji su nas koštali nekoliko pobeda, izjavio je Čarapić.

Ponovo će biti preko potrebna pomoć čačanske publike.

– Uvek će nam biti neophodna pomoć naših sugrađana. A da li će ona biti brojna, zavisi najviše od nas. Čačanska publika ne trpi neuspehe, naročito na domaćem terenu. Ume da osudi, veoma je stroga, ali i naši rezultati ne idu nam na ruku. Ali sve je to sastavni deo sporta. Nadam se da će se to promeniti i da će ljudi shvatiti da niko nema veću želju da Borac pobedi od nas samih. Uz dužno poštovanje, niko ne voli Borac više od nas. Voleo bih da ponovo imamo ogromnu podršku Čačana, a mi ćemo se potruditi da je opravdamo, završio je Uroš Čarapić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter