2
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2019-2020 Crvena Zvezda v Radnicki Nis Stadium Rajko Mitic Marakana Beograd, 27.07.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DA LI STE SPREMNI ZA REKONSTRUKCIJU MARAKANE: Radovi vredni 55 miliona evra – evo kako će izgledati Zvezdin stadion!

Objavljeno: 31.12.21 u 16:45

Sve strukture kluba se sele u Surčin.

Navijači Crvene zvezde već godinama priželjkuju rekonstrukciju stadiona Rajko Mitić, a izgleda da je došlo vreme za to. Generalni direktor crveno-belih Zvezdn Terzić istakao je da selidba na Makiš i nije baš istina, ali da će stadion biti rekonstruisan.

Nije baš to istina. Pre tri godine smo sproveli nagradni konkurs za idejno rešenje za novu Marakanu. Imali smo dva rešenja, sa i bez atletske staze. Odlučili smo se za prvu varijantu, dakle sa atletskom stazom, jer su navijači zahtevali da se ne menja osnovna konfiguracija Marakane kako bi i rekonstruisan stadion podsećao na slavne dane. To je uradila italijanska državna kompanija, i po tom modelu ćemo rekonstruisati Marakana. To će koštati 55.000.000 evra. Obezbedićemo taj novac, imamo plan i kako. Rekonstrukcija će krenuti 2023. godine, radiće se fazno da bi moglo non-stop da se igra. Kao Real sada, počeo je Terzić razgovor za MozzartSport i dodao:

Zvezdan Terzic Sportsko drustvo Crvena Zvezda rodjendan i dodela Priznanja 4.3.2021. Mart 4. 2021. foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Ideja nam je da kupimo oko 25 hektara zemljišta oko aerodroma. Plan nam je da tamo pravimo trening kamp, jer je to ovom klubu potrebno. Tu će biti naučni institut, devet terena, tu će biti koncentrisana sva pamet u ovoj državi. Svi ćemo tamo da se preselimo.

Potom je pričao i o omladinskoj školi, uz napomenu da crveno-beli svake godine ulažu 3 miliona evra upravo za te potrebe. Za sam kraj, Terzić je zaključio da klub uskoro kreće sa programom mladih talenata za najbolje studente.

Paralelno dalje ćemo praviti dodatnu selekciju prvog tima jer svake godine Zvezda mora imati bolji i konkurentniji tim. Vrlo sam ponosan na to što 3.000.000 evra svake godine ulažemo u omladinsku školu. Kadrovska struktura kluba je bitno izmenjena u odnosu na period od pre sedam godina. Uskoro krećemo sa programom mladih talenata za najbolje studente. Komercijalni tim je restrukturiran, Zvezda se unazad par meseci otvorila prema potencijalnim poslovnim partnerima. Ne sumnjam da će rezultat doći. Očekujte takođe da Zvezda ispratiti evropski i svetski trend i izdati svoj token i NFT tokom 2022. godine (neka vrsta kripto valuta), zaključio je Terzić.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter