0
Evroliga

Crvena Zvezda v Zenit St Petersburg-Euroleague 2021/22 Beograd, 30.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ZVEZDA PORAŽENA NAKON PRODUŽETKA: Volters odigrao sjajan meč, pa promašio šut za pobedu! (FOTO)

Objavljeno: 30.12.21 u 21:28

Neverovatna partija Bilija Berona!

Košarkaši Crvene zvezde ugostili su Zenit iz Sankt Peterburga, u okviru 18. kola najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi. Utakmica odigrana u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ završena je rezultatom 76:80.

Crvena zvezda je pružila sjajnu partiju, ali nisu uspeli da odgovore na fenomenalno šutersko raspoloženje Bilija Berona. Zvezda je imala napad za pobedu u finišu četvrte deonice, ali Nejt Volters nije bio precizan sa linije za tri poena.

Crvena Zvezda v Zenit St Petersburg-Euroleague 2021/22
Beograd, 30.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Od samog starta utakmice viđena je neverovatna borba na terenu. Fantastična atmosfera i neprestana podrška vatrenih pristalica konstantno je davala ‘vetar u leđa’ crveno-belima. 

Izabranici Dejana Radonjića su otvorili utakmicu na karakterističan način. Sjajna defanziva i odlična realizaciju u tranziciji, bili su glavni krivac za osam poena prednosti na polovini prve deonice. Ostin Holins je od samog starta nagovestio da će ovo biti njegova najbolja utakmica od kada je stigao na Mali Kalemegdan. Zvezda je povela 18:10 i do tog trenutnuka je sve izgledalo odlično po domaćina.

Ipak, usledio je pad u igri crveno-belih. Značajne zasluge za seriju Zenita od 19:3, imao je ulazak u igru Bilija Berona. Američki bek je pravio ogromne probleme bivšoj ekipi. Ruski tim je pred odlazak na prvu pauzu vodio sa 21:29.

Brzo su se konsolidovali domaći. Holins i Volters su nastavili gde su stali na početku duela. Borba se zahuktavala iz napada u napad. Gosti iz Sankt Peterburga nisu bili istim tim, kada je Bili Beron bio na terenu i kada je Amerikanac sedeo na klupi. Bek je za poluvreme postigao 14 poena, a dodao je jedan skok i pet asistencija.

Na veliku pauzu gosti su otišli sa dva poena prednosti (42:44). Ostin Holins, koji je šutevima za tri poena i atraktivnik zakucavanjem podigao halu na noge, postigao je 15 poena u prvom delu igre. Nejt Volters je dodao 13 poena i tri asistencije, a pratili su ga Kuzmić i Mitrović sa po četiri poena.

Četa Dejana Radonjića je u trećoj četvrtini zatvorila sve prilaze ka svom košu. Gosti nisu mogli da poentiraju, iako su pokušavali na sve načine. Ovaj period igre završen je rezultatom 15:6, a Zvezda je pred odlučujuću deonicu imala sedam poena prednosti. Crveno-beli su zajedničkim snagama uspeli da smire neverovatnog Bilija Berona, koji je neretko pogađao iz nemogućih situacija u prvom delu igre.

Crvena Zvezda v Zenit St Petersburg-Euroleague 2021/22
Beograd, 30.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Ponovo se Beron probudio u odlučujućem periodu. Amerikanac nije mogao da promaši. Stiče se utisak da je Bili igrao sam protiv crveno-belih, jer je bio gotovo jedino rešenje u napadu ekipe iz Rusije. Uspevao je Beron da pogodi šuteve iz velike udaljenosti u poslednjim sekundama napada. Zenit je izjednačio na dva i po minuta do kraja meča.

Neizvesna završnica viđena je u hali ‘Aleksandar Nikolić’. Zvezda je imala napad za pobedu, ali Nejt Volters je promašio šut za tri poena. Pitanje pobednika odlučeno je nakon produžetka.

Džordan Lojd je preuzeo odgovornost i neprekidno je pogađao u ključnim momentima. Crveno-beli nisu imali snage za adekvatan odgovor. Prava je šteta što Zvezda nije uspela da izbori važan trijumf u borbi za TOP 8.

Najefikasniji igrač u redovima domaće ekipe bio je Nejt Volters. Organizator igre ubacio je 21 poen, a zabeležio je i pet skokova i šest asistencija. Pratio ga je Holins sa 15. Ostin je sve poene ubacio u prvom delu igre, a onda je nestao u nastavku. Nikola Kalinić je dodao 13 poena, a Mitrović je postigao 11.

Bili Beron je junak Zenita! Amerikanac je postigao 25 poena, uz nestvarne procente šuta za tri poena. Beron je u statistiku upisao četiri skoka i šest asistencija. Džordan Miki je ubacio 13 poena, a njegov imenjak Lojd je dodao osam poena, devet uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter