0
Evroliga

FOTO: Euroleague

ZENIT SE POJAČAO PRED SUSRET SA ZVEZDOM: Dominirao je u Americi, a sada želi da se okuša u Evroligi!

Objavljeno: 29.12.21 u 18:05

Ostaje samo da se uklopi.

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga odmeriće saneg sa Crvenom zvezdom u četvrtak od 19 časova u Beogradu. Crveno-beli su utakmicu u Rusiji dobili, zabeleživši bitnu pobedu za nastavak sezone, a pred duel u Srbiji, ruski tim je doveo pojačanje.

U pitanju je Tajson Karter, američki košarkaš koji u klub dolazi iz grčkog Lavrija. U tom timu, prosečno je beležio 16.5 poena, 2.9 asistencija, 2.8 skokova u toku prošle sezone, dok je u dosadašnjem delu ove na proseku od oko 14 poena.

Karter je u srednjoj školi Starkvil bio izvanredan, mnogi su mu predviđali i da će biti izabran na draftu, ali od toga nije bilo ništa. Postizao je oko 21 poen u proseku, a odlučio se na koledž Misisipi. Njegove brojke tamo, znatno su slabije nego što se nadao. Zenit je u dosadašnjem delu sezone upisao 11 pobeda i 6 poraza, pa zauzima 4. mesto na tabeli Evrolige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter