0
Košarka

(190902) -- BEIJING, Sept. 2, 2019 (Xinhua) -- Serbia's Nikola Jokic reacts during a match against Italy at 2019 Shenyang International Basketball Championship in Shenyang, northeast China's Liaoning Province, Aug. 23, 2019. (Xinhua/Pan Yulong)

NBA: Jokić ‘ugasio’ Karija i rešio meč blokadom u finišu, tokom utakmice izbio veliki skandal! (VIDEO)

Objavljeno: 29.12.21 u 08:28

 

Srpski centar je odigrao još jednu sjajnu utakmicu.

U MVP stilu, Nikola Jokić je pogurao svoj Denver Nagets ka pobedi protiv Golden Stejtas a 89:86, uz ključnu blokadu Somborca, nekoliko sekundi pre kraja. Naime, pri rezultatu 88:86, Nikola je izblokirao zicer za izjednačenje i tako ugasio nadu Ratnicima da bi mogli da dođu do izjednačenja.

Ovo je bio i okršaj dvojice kadnidata za MVP nagrau ove sezone, a navijači su imali šta da vide. Kari, najbolji strelac Voriorsa, je ubacio ‘svega’ 23 poena, jer ga nije najbolje služio šut, pogodio je svega pet trojki iz 14 pokušaja. On je nastavio seriju slabijih procenata u poslednje vreme, dok je Jokić to sada iskoristio za 22 poena i 18 skokova, uz pet asistencija. Šutirao je 8/19, s time da je imao i rekord sezone sa četiri ukradene lopte. Iako je Denver u jednom mommntu imao ogromnih plus 24, na kraju je on morao da rešava meč u finišu. Vil Barton je bio Jokićeva podrška sa 21 poenom, koliko je imao i Vigins u taboru domaćina, a drugi Srbin, Nemanja Bjelica je Golden Stejtu doneo pet poena, osam skokova i asistenciju.

(VIDEO:YouTube/Denver Nuggets)

Uz to, ovaj meč je obeležio i skandal. Naime, velika prašina se podigla u Americi zbog komentatora koji su pratili utakmicu, koji su ismevali Fakunda Kampaca i nazivali ga fudbalerom, zbog njegove visine.

– On ne može da poveruje da su svirali ovo na njemu, to je bio čist faul. Andre, šta je glavni sport u Argentini? Fudbal? I on je ovde igrao kao fudbalski igrač, kako se možeš žaliti na ovo“, govorili su komentatori uz imitaciju akcenta.

Snimak je objavio i Harison Vind, novinar koji prati Denver.

– Ovo je bilo sramotno u večerašnjem emitovanju Voriorsa. Nedostatak klase, naveo je Vind.

 

NBA liga, rezultati

Orlando – Milvoki 110:127

Majami – Vašington 119:112

Toronto – Filadelfija 109:114

Hjuston – Lejkers 123:132

Minesota – Niks 88:96

Pelikans – Klivlend 108:104

Golden Stejt – Denver 86:89

Sakramento – Oklahoma 117:111

Standings provided by SofaScore LiveScore


Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter