0
Evropske lige

FOTO: HOTSPORT

HOTSPORT U LONDONU: Velbek utišao ‘Stamford Bridž’ pogotkom u 91. minutu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.12.21 u 22:52

Bivši as Junajteda je heroj gostujućeg tima!

Fudbaleri Čelsija ugostili su Brajton, u okviru 20. kola nacionalnog prvenstva Engleske. Predstavnik redakcije HotSporta prisustvovao je utakmici u Londonu, u kojoj je aktuelni šampion Evrope izgubio ceo plen u sudijskoj nadoknadi. Duel na ‘Stamford Bridžu‘ završen je bez pobednika, rezultatom 1:1.

FOTO: HOTSPORT

Izabranici Tomasa Tuhela nisu uspeli da opravdaju ulogu apsolutnog favorita. ‘Plavci‘ su ostvarili treći remi na četiri prethodne utakmice u Premijer ligi. Polako, ali sigurno, Mančester Siti povećava prednost u odnosu na najveće rivale u borbi za titulu, ekipe Čelsija i Liverpula. 

Trener domaće ekipe morao je već u 27. minutu da izvrši prinudnu izmenu. Teren je zbog povrede napustio Ris Džejms, a njega je zamenio Markos Alonso.

Ubrzo je došlo do prve promene rezultata! Erupciju oduševljenja kod domaćih navijača izazvao je pogodak Romelua Lukakua u 28. minutu igre. Reprezentativac Nemačke, Mejson Maunt, izveo je korner, a najviši u skoku bio je fantastični belgijski golgeter.

Sve je išlo u tom pravcu da će Čelsi osvojiti tri boda i barem za kratko prići ekipe sa ‘Etihada‘ na tri boda zaostatka. Ipak, desetoplasirani sastav Premijer lige je pružio snažan otpor domaćinu. Brajton nije stigao na ‘Stamford Bridž‘ kako bi se branio. Tim trenera Potera želeo je da se nadigrava sa fudbalerima Čelsija.

Posed lopte je u blagoj meri procentualno bio na strani gostujućeg tima. Brajton je ka Mendijevom golu uputio čak 18 udaraca, dok je Čelsi zapretio u 11 navrata.

Bivši as Mančester junajteda i član nacionalnog tima Engleske, Deni Velbek, skinio je osmehe sa lica domaće publike u samom finišu duela. Sjajni golgeter je loptu odlično zahvatio glavom i poslao je iza leđa čuvara mreže domaćeg tima. U ulozi asistenta našao se Kukurel. Bio je to prvi pogodak Brajtona na stadionu Čelsija u istoriju kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter