0
Domaći fudbal

Novica Toncev Fudbal-Fudbalski Savez Srbije potpisivanje sponzorskog ugovora sa Telekom Srbija i Arena Sport Beograd, 18.06.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

FSS KRŠI DISCIPLINSKI PRAVILNIK: Donošenje odluke o slučaju ‘Tončev’ pomereno za januar!

Objavljeno: 29.12.21 u 22:12

Odluka bi po pravilu trebalo da se donese sedam dana nakon podnošenja prijave!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan sa po 600.000 dinara zbog korišćenja pirotehničkih sredstava na šest odigranih utakmica (oba kluba po tri meča).

Delije su pirotehniku koristile u Lučanima, Kragujevcu i Beogradu, protiv Spartaka iz Subotice. Grobari su iz istu stvar uradili u Humskoj protiv Vojvodine i Novog Pazara, kao i na gostovanju Voždovcu.

Slučaj o kome se najviše govori vezan je za Novicu i Stanislava Tončeva. Protiv funkcionera Radnika iz Surdulice podnesena je prijava zbog ulaska u sudijsku svlačionicu tokom utakmice Radnik – TSC.

Fudbalski savez Srbije je odložio donošenje odluke za januar, pa je time prekršio disciplinski pravilnik. Odluka mora da se donese sedam dana nakon podnošenja prijave. Diskriminacija u sportu je zabranjena po bilo kom osnovu, pa se postavlja pitanje zbog čega su prekršeni propisi.

Postupak je pokrenut i protiv Aleksandra Pivića, direktora Super i Prve lige Srbije. Razlog je ulazak u sudijsku svlačionicu tokom utakmice Kolubara – Proleter u Lazarevcu. Prijavu je
podneo prvi čovek Radnika, Novica Tončev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter