0
Domaći fudbal

Fudbal Soccer Fudbalska utakmica super lige srbije izmedju Vojvodine i Crvene Zvezde Vladan Milojevic trener fudbalera crvene zvezde Novi Sad 07.03.2018 Stadion Karadjordje foto : Nenad Mihajlovic

DVA PUTA JE SA ZVEZDOM UŠAO U LIGU ŠAMPIONA, A SADA PREUZIMA SARAJEVO: Na Koševu našli zamenu za Sablića!

Objavljeno: 29.12.21 u 22:29

Loši rezultati obeležili prvi deo sezone!

FK Sarajevo ne blista od starta sezone! Četvrta pozicija i 20 bodova manje od lidera na tabeli, nije ono što upravu i navijače kluba čini zadovoljnim. Zbog loših rezultata, klupu ekipe nedavno je napustio Goran Sablić. Na Koševu traže zamenu, a pominju se brojna imena kao što su Safet Sušić, Marko Maksimović, Bruno Akrapović, Dragan Jović i Mirza Varešanović. 

Ipak, pojavila se informacija da je jedan od kandidata i Vladimir Janković. Reč je o treneru OFK Petrovca, koji je bio asistent Vladanu Milojeviću u periodu kada je predvodio Crvenu zvezdu. Crveno-beli su u tom periodu ostvarili sjajne rezultate. Osvojene su tri titule, a ekipa se vratila na evropsku scenu.

-Dobio sam juče neke informacije vezane za Sarajevo. Naravno, samo povezivanje sa jednim velikim klubom kakav je Sarajevo za mene predstavlja veliku čast, ali zvanično me niko nije kontaktirao. Imam svoje principe od kojih nikad ne odustajem. Izuzetno sam profesionalan, insistiram na jasno definisanim profesionalnim odnosima. Svestan sam da svaki veliki klub na našim prostorima donosi i veliki pritisak, ali i tim pritiscima ste izloženi onoliko koliko niste dorasli poslu i ukoliko niste osposobljeni da funkcionišete u tom trenutku. Ukoliko bi došlo do nekog zvaničnog kontakta, prvo bih obavestio svoje saradnike, prijatelje i ljude iz uprave kluba. Imam ugovor uz klauzulu da mogu ići ukoliko dođe ponuda van Crne Gore. Ipak, neiskren bih bio da kažem da to ne godi. U Sarajevu su igrali veliki igrači, kao klinac se dobro sjećam šampionske generacije iz osamdesetih godina. No, trenutno sam ugovorom vezan za Petrovac i hvala Bogu sjajno nam ide. Nakon prvog dela sezone smo četvrti na tabeli što je iznad svih očekivanja – rekao je Vladimir Janković za SportSport.ba.

Janković se dotakao perioda provednog na stadionu ‘Rajko Mitić‘.

– Najveća čast je da budete deo Zvezde, jednog balkanskog giganta, jedne ekipe sa sjajnom istorijom, kluba koji je pobednik Lige šampiona i koji ima jedno veliko istorijsko nasleđe. Sve sam vam sa ovim rekao. Zajedno sa Milojevićem sam stigao nakon što je Partizan osvojio dvostruku krunu i mogu vam reći da se nekako u tim momentima gubila strast zvezdaške javnosti. No, doneli smo jednu veru, jedno veliko iskustvo iz inostranstva gde smo radili u manjim klubovima od Zvezde koji su u tim momentima bili u određenim problemima. Uspeli smo ih rešiti, preporodili smo ih i dovodili ih na evropsku scenu. Bio sam uveren i po dolasku u Zvezdu da ćemo i pored pesimizma koji je vladao i među navijačima, da ćemo napraviti rezultat. Stalno sam govorio, kupite sezonske ulaznice, nećete zažaliti. Hvala Bogu, sve se odigralo onako kako smo i verovali. Brzo smo uspostavili sisteme vrednosti, neka nova pravila i rezultat nije mogao izostati. Grupna faza Lige Evrope je bila ključna. Donela nam je jednu finansijsku stabilnost, vratila je veeru i probudila energiju u samom klubu. Sve to dovelo je do jednog pozitivnog momentuma i pomoglo je da Zvezda doživi jednu renesansu. Tri titule su osvojene, Kup nismo uspeli osvojiti, ali bili smo opterećeni. Dve grupne faze Lige šampiona su nas trošile, ali konačno smo imali priliku da se uporedimo da velikanima i da vidimo gde smo i šta smo i kolika je razlika igrati sa ekipom koja vredi nekih milijardu evra, a mi 40 miliona. Tako da verujem u ono šta radim, imam viziju i ukoliko postoje saradnici na koje to mogu preneti, ta vizija će dati rezultate. Uvek idem tamo gde postoji vera, ambicija i bilo kakav osnov, a ono što je deo mog posla, za to se ne brinem – rekao je Janković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter