2
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2020/2021 Crvena Zvezda v Macva Aleksandar Katai (C) celebrates after scoring a goal with Slavoljub Srnic Marko Gobeljic Aleksa Vukanovic (L) Beograd, 11.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

DELIJE, KO JE VAŠ FAVORIT?: Zvezda bira igrača godine, konkurencija je nikad jača a evo kako možete da glasate!

Objavljeno: 28.12.21 u 19:58

Crvena zvezda je tokom 2021. godine ostvarila sjajne uspehe.

Klub iz Ljutice Bogdana je osvojio jedanaestu duplu krunu tokom prethodne takmičarske godine, a tokom aktuelne sezone izabranici Dejana Stankovića su obezbedili istorijski uspeh direktnim plasmanom u osminu finala Lige Evrope, kao prvoplasirana ekipa u grupi F. Svi fudbaleri Crvene zvezde pružali su sjajne partije na visokom nivou i isticali se po brojnim parametrima. Klub je izdvojio šest fudbalera, a na navijačima je da izaberu najboljeg igrača Zvezde u ovoj godini.

1. Milan Borjan – Kapiten crveno-belih je i tokom ove godine bio nezamenljiv među stativama. Branio je fenomenalno reprezentativac Kanade na “tri fronta”, a svojim neverovatnim “paradama” je sigurno čuvao mrežu svog tima. Odigrao je Borjan ukupno 207 utakmica u dresu Crvene zvede, a u 2021. godini je branio na 48 duela. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača crveno-belih u finalu Kupa Srbije kada je odbranio dva jedanaesterca u penal seriji nakog čega je Zvezda osvojila i drugi pehar u minuloj sezoni. Tokom aktuelne sezone uspeo je da sačuva svoju mrežu na čak osam mečeva. Pored sjajnih partija u domaćem šampionatu, iskusni čuvar mreže ponovo je jedan od zapaženijih na Zvezdinom evropskom putu. Dokazao je to Borjan protiv Midtjilanda i Ludogoreca, a bio je jedan od istaknutijih u meču poslednjeg kola u Portugalu. Sjajno je reagovao Zvezdin golman u poslednjim minutima utakmice i fantastičnom odbranom sprečio da portugalski predstavnik stigne do vođstva i prvog mesta u grupi F.

2. Aleksandar Dragović – Bivši fudbaler Lestera, Bajern Leverkuzena i Dinamo Kijeva, od kada je došao na Marakanu odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Pravi profesionalac na terenu i van njega, Dragović je svojim partijama osvojio srce svih navijača. Doprinosio je reprezentativac Austrije mnogim uspesima crveno-belih tokom ove polusezone. Svojim pravovremenim startovima, impozantnom skok igrom, kao i brojnim zaustavljenim napadima rivala, Dragović je bio zaslužan za brojne rezultate u svim takmičenjima tokom prethodnih šest meseci. Stameni štoper je odigrao 30 mečeva u crveno-belom dresu i uspeo da se u tri navrata upiše u strelce, kao i da zabeleži jednu asistenciju. Bio je precizan na duelima protiv Kolubare, Vojvodine i Novog Pazara, a upravo pogodak protiv ekipe iz Lazarevca koji je postigao Aleksandar Dragović je izabran za najlepši gol u oktobru.

3. Milan Rodić – Momak rođen u Drvaru je i ove godine bio standardan kraj leve aut linije. Sjajno je sarađivao sa Kataijem i Ivanićem u tandemu i zabeležio sedam asistencija. Takođe, kada je u pitanju efikasnost i ofanzivni deo igre, povremeni reprezentativac Srbije bio je na visokom nivou. Postizao je golove na mečevima protiv Novog Pazara, Brage, Spartaka iz Subotice i Napretka. Kada je u pitanju defanziva Rodić je uvek bio na vrhunskom nivou. Po postavci na terenu, čitanju igre, sjajnoj skok igri, kao i komunikaciji u poslednjoj liniji u velikoj meri je doprinosio pobedama Crvene zvezde. Odigrao je ukupno 50 mečeva u ovoj kalendarskog godini, a 176 ukupno u crveno-belom dresu čime je blizu da u ovoj sezoni upiše preko 200 nastupa za Crvenu zvezdu.

4. Gelor Kanga – Reprezentativac Gabona je jedan od miljenika navijača Crvene zvezde. Kako tokom prvog, tako i drugog mandata u dresu Crvene zvezde vezni fudbaler je igrač koji diktira tempo igre svog tima. Zna Kanga da organizuje napad, proigra saigrača odličnom loptom u prostor, a naravno i da pogodi mrežu rivala. Tokom ove kalendarske godine Kanga je postigao devet golova i upisao isto toliko asistencija na 48 utakmica. Pogađao je tridesetjednogodišnji fudbaler na važnim duelima protiv Milana i Ludogoreca u Ligi Evrope, a na meču 37. kola Superlige Srbije prethodne sezone je za samo 45. minuta igre u tri navrata proigrao saigrače za gol. Takođe, kao Borjan i Rodić, Kanga se upisao na listu aktuelnih fudbalera Zvezde koji imaju trocifreni broj nastupa, gde se zlatnim slovima upisao u istoriju pomenutog kluba. Od nedavno Kanga je i dobio državljanstvo Srbije.

5. Mirko Ivanić – Ovaj vezista je postao jedan od glavnih nosioca igre od kada je Dejan Stanković postavljen na mesto šefa stručnog štaba. Dobio je Ivanić potpunu slobodu na terenu od strane mladog stručnjaka, a to bivši fudbaler Vojvodine i Bate Borisova uzvraća na sjajan način. Na kraju prethodne sezone momak rođen u Bačkom Jarku bio je najbolji strelac Crvene zvezde sa čak 19 golova, a u skladu sa tim uručena mu je nagrada “Bora Kostić” koja se tradicionalno dodeljuje najefikasnijem fudbaleru Zvezde. Utakmica našeg tima protiv italijanskog predstavnika Milana na stadionu “San Siro” bila je jedna od najboljih partija veznog fudbalera. Ivanić nije propustio nijednu utakmicu crveno-belih ove takmičarske godine, a iskusni vezista je na čak 23 utakmice ove sezone odigrao svih 90 minuta. Od početka sezone, Ivanić je na terenu proveo ukupno 2763 minuta u svim takmičenjima, i uz to upisao i 13 golova i pet asistencija. Njegov pogodak protiv Ludogoreca u Bugarskoj ušao je u izbor za najlepši pogodak grupne faze drugog po jačini takmičenju u Evropi.

6. Aleksandar Katai – Zvezdina desetka nastavlja iz meča u meč da pružna sjajne partije u crveno-belom dresu. Katai takođe pripada grupi igrača koji imaju trocifren broj nastupa za Crvenu zvedu, a dribler iz Srbobrana je veoma blizu da premaši lične rekorde kada je u pitanju efikasnost. Trenutno u aktuelnoj sezoni Katai je postigao čak 18 golova, na 27 odigranih utakmica, a uz to upisao tri asistencije. Vodio je bivši fudbaler Vojvodine, Olimpijakosa, Alavesa i Čikago Fajera svoj tim u Evropi. Pogađao je dva puta protiv Kairata, Kluža i Brage. Postigao je i het-trik krilni napadač protiv lučanske Mladosti u domaćem šampionatu, a u jednom trenutku imao je niz od jedanaest pogodaka na deset uzastopnih mečeva. Takođe, prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije, Aleksandar Katai najbolje dribla u Superligi Srbije, s obzirom na to da je njegov procenat uspešnosti 67,4 kada napadne protivničkog fudbalera.

Glasanje će trajati do četvrtka, 30. decembra, do 12 časova. Za najboljeg igrača godine možete glasati putem Zvezdine aplikacije.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter