0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Mihal Jacic

ABA LIGA: Cibona u katastrofalnoj seriji – Cedevita Olimpija nanela timu iz Zagreba peti uzastopni poraz!

Objavljeno: 28.12.21 u 22:13

Košarkaši Cibone u 13. kolu ABA lige poraženi su od favorizovane Cedevita Olimpije rezultatom 79-82.

Kako i sam rezultat govori bila je to jedna neizvesna utakmica koju su obeležile sjajne akcije i veliki preokreti. U zadnjem napadu Cibosi su imali i šansu za pobjedu, ali je loše izveden aut doveo do poraza.

Statistički se večeras istakao Danko Branković (9sk, 2blk) sa 20 poena, Amar Gegić (8sk, 3as) dodao je 15, a Jose Vildoza (2sk, 4as) ubacio je 14 poena uz nekoliko fenomenalnih poteza.

Nakon utakmice trener Vladimir Jovanović je pohvalio svoju ekipu.

Mislim da smo odigrali dobru utrakmicu. Čestitam Cedeviti na pobedi, ali mislim da smo mi više izgubili nego oni dobili utakmicu. Falilo nam je malo iskustva, da uhvatimo tu jednu loptu. Ne mogu se ljutiti ni na koga, pogotovo ne na Danka, odigrao je zapravo odličnu utakmicu, pogotovo za svoje godine. Ovako će naučiti kako jedna lopta može odlučiti utakmicu. Igrali smo svakako protiv favorita, pobedili su Partizan i Valensiju te sada nas. Mi smo opet imali problem sa slobodnim bacanjima koja smo gađali samo 4/12. Ipak pokazali smo da i pod navodnicima manje ekipe mogu igrati sa velikima i radujem se nastavku sezone. Takođe želim svima ovim putem poželeti sve najbolje u Novoj godini.

Trener gostiju Jurica Golemac takođe je pohvalio Cibonu.

Čestitam svojim igračima na pobedi, bila je ovo teška utakmica kakvu smo i očekivali. Mi smo Ciboni dozvolili da se nekim šutevima vrati u utakmicu, ali nismo dobro ni kontrolirali skok. U zadnjoj četvrtini je i publika dala Ciboni vetar u leđa i mi smo na iskustvo izvukli pobedu. Kao što sam nekim i rekao pre utakmice da nam je neko ponudio pobedu s pola koša razlike ja bih to prihvatio. Cibona ima mladu ekipu koju niko nije “razbio” i koja igra s glavom i repom te joj želim sve najbolje u nastavku sezone.

Ovo je inače peti uzastopni poraz Cibone u regionalnom takmičenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter