0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: kkcrvenazvezda.rs

‘PANTERI’ SE NE ŠALE: Neočekivani odlasci sa Malog Kalemegdana, niko nije verovao da će baš oni napustiti Zvezdu!

Objavljeno: 28.12.21 u 17:47

Nova pojačanja za tim iz Železnika.

KK FMP nastavlja sa praksom da u ABA ligi pruža šansu mladim i talentovanim igračima. U skladu sa tim klub je dobio dva nova pojačanja – Marka Gušića i Nikolu Manojlovića koji predstavljaju jedne od najtalentovanijih srpskih igrača u generaciji 2002.

Nikola Manojlović je rođen 14. februara 2002. godine u Novom Sadu. Prošao je mlađe kategorije Crvene zvezde gde je bio i kapiten juniora. Na ANGT Evroliginom kvalifikacionom turniru u Beogradu bio je i član idealne petorke turnira gde je na najbolji način nagovestio svoj potencijal. Takođe, nastupao je za reprezentaciju Srbije do 16 godina na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i bio najbolji strelac i skakač ekipe sa prosečnih 14 poena i 5.1 skokom. Takođe, bio je član selekcije Srbije do 18 godina na Evropskom prvenstvu u Grčkoj 2019. godine.

FOTO: KK FMP

Marko Gušić je rođen 6. avgusta 2002. godine u Beogradu. Prošao je mlađe selekcije Mladosti iz Zemuna, Mege i Crvene zvezde. Gušić je sezonu u juniorima propustio zbog teže povrede, a potom je leto proveo sa prvim timom crveno-belih za koje je i debitovao u regionalnom takmičenju. On pokriva pozicije krila i beka, visok je 202 centimetara.

Podsećamo, za FMP u ovoj sezoni već sa ozbiljnom minutažom u ABA ligi nastupaju Nikola Šaranović (2003 god), Milutin Vujičić (2002) i Marko Pavićević (2001). Gušić i Manojlović će dodatno podmladiti tim, a oni su sa ekipom iz Železnika potpisali višegodišnji ugovor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter