Dejan Tomasevic Kosarka-FIBA Olympic Qualifications 2021 semi final match between Serbia and Puerto Rico Beograd, 03.07.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
in ,

NE MOŽETE DA ODBIJETE ŽELJKA OBRADOVIĆA: Svaki igrač bi trebao da mu uplaćuje 50% svoje plate!

Toliko će kod njega napredovati.

Jedan od najtrofejnijih srpskih košarkaša u istoriji Dejan Tomašević, pored dve titule šampiona sveta, ima i 3 titule prvaka Evrope, kao i olimpijsko srebro sa reprezentacijom. U klupskoj karijeri, osvojio je još mnogo trofeja, a u razgovoru za španske medije, prisetio se prelaska iz Crvene zvezde u Partizan.

– Uvek sam govorio da je to bio najvažniji transfer u mojoj karijeri. Kada sam prešao iz Crvene zvezde u Partizan bilo je to čudno samo po sebi ali danas je to mnogo teže za igrače. U današnjoj situaciji i sa svime što znam, ne bih to opet uradio, počeo je Tomašević i dodao:

Hidayet Hedo Turkoglu Dejan Tomasevic i Predrag Danilovic Serbia – Turkey FIBA kvalifikacije za Eurobasket 2021 15.11.2019. Novembar 15. Beograd, Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Igrao sam fudbal nekoliko meseci u Partizanu i onda proveo pet godina u Zvezdi za koju mi je navijala cela familija. Verovatno sam jedini koji je igrao fudbal i košarku u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

loading...

Potom se osvrnuo na 2005. godinu i na leto kada je poslednji put nosio dres nacionalnog tima. Dejan je išao na odmor u Grčku, a onda ga je pozvao Željko Obradović, koga nikako nije mogao da odbije. Tomašević takođe ističe da igrači kod aktuelnog trenera Partizana napreduju neverovatno , kao i da bi zbog toga trebalo da mu uplaćuju 50% svoje plate.

Kosarka, Euroleague, season 2006/07 Partizan Vs. Panathinaikos (Greece) Dejan Tomasevic, left, and Zelimir Obradovic head coach Beograd, 29.11.2006. foto: SRDJAN STEVANOVIC

– Tog leta 2005. sam obećao supruzi da ću da odmorim. Krenuli smo na more u Grčku i u toku putovanja me je pozvao tadašnji selektor Željko Obradović. Još ranije sam mu rekao da ne mogu da se odazovem reprezentaciji i tada mi je rekao da me razume. Ali ovoga puta mi je rekao da sam neophodan njemu i reprezentaciji. Predomislio sam se i okrenuo se nazad. Jednostavno, ne možete da odbijete Željka Obradovića. Svaki igrač kojeg dovede Željko Obradović u svoj klub treba odmah da ga pita za broj žiro računa i da mu uplaćuje 50 odsto svoje plate jer će toliko napredovati kod njega, zaključio je Tomašević.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PROLETER NAJAVIO BOMBU: Prelazni rok još nije počeo, a sutra stiže fantastično pojačanje u Novi Sad! (FOTO)

SKUPŠTINA CRVENE ZVEZDE PUNA VELIKANA: Tu su Vučević, Rakočević, Miličić, Bajaga, Gurović i mnogi drugi!