2
AdmiralBet ABA Liga

ABA Liga, FMP-Crvena Zvezda 26.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘MI SMO NAŠ CILJ ODAVNO ISPUNILI’: Trener FMP-a nakon poraza od Zvezde nije nezadovoljan, već naprotiv – ‘Dali smo blizu svog maksimuma’

Objavljeno: 26.12.21 u 17:18

KK FMP pretrpeo je prvi poraz ove sezone na domaćem terenu.

Lider ABA lige Crvena zvezda bila je danas i zasluženo pobelia rezultatom 74:98. Utakmicu u ”FMP areni” je pratilo oko 2000 ljudi što je obezbedilo sjajnu atmosferu, ali što je još važnije i sredstva za lečenje devojčica Lane i Lenke.

Takođe, na ovom meču je postignuto 13 trojki što znači da će klupski partner i nazivni sponzor Meridian za potrebe lečenja Lane i Lenke donirati još 260.000 dinara. Takođe, dodatna sredstva obezbeđena su i kroz kutije priloga, a o ukupnom iznosu koji je prikupljen, klub će se oglasiti u narednim danima.

ABA Liga, FMP-Crvena Zvezda 26.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mladi Panteri su bili u igri u prvom poluvremenu i ravnopravno parirali iskusnijem i kvalitetnijem protivniku. Međutim, Crvena zvezda je u trećoj četvrtini zaigrala veoma čvrsto, bila i napadački raspoložena i ispostaviće se napravila ključnu razliku.

Trener Nenad Stefanović je rotirao, energično bodrio igrače koji su se borili do samog kraja. Ipak, kvalitet rivala nije dozvolio iznenađenje i veliki povratak u meč.

Ne treba nešto mnogo pričati o Crvenoj zvezdi i kvalitetu koji oni poseduju. Čestitam im na zasluženoj pobedi. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan jer smo izgubili kući 24 razlike, ali generalno mislim da smo negde u ovom trenutku dali blizu svog maksimuma – istakao je Stefanović nakon meča, i potom dodao:

Ovo je prosto takav protivnik da su dovoljne dve greške u napadu i odbrani i tako par puta i to je to, to je kraj utakmice. Brzo nekako dođe kraj meča. Idemo dalje, mi smo svakako naš cilj odavno ispunili. I za celu sezonu možda, a za ovu polusezonu svakako. Okrećemo se narednim utakmicama gde je realnije da tražimo neku našu šansu. Naredni protivnik konkretno ne, ali u mečevima posle toga da.

Razloga za očajanje u redovima FMP-a nema jer je cilj za prvi deo sezone ispunjen, čak i nadmašen kao i najoptimističnije prognoze. Nakon prvog dela regionalnog takmičenja FMP ima 10 pobeda i nalazi se pri vrhu tabele. Žestok ritam se nastavlja i oko praznika, već 2. januara u ”FMP arenu” dolazi još jedan favorit za visok plasman ekipa Budućnosti.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter