0
Fudbal

(190906) -- ZENICA, Sept. 6, 2019 (Xinhua) -- Edin Dzeko (front) of Bosnia and Herzegovina (BiH) breaks through during the UEFA EURO 2020 qualifier group J match between BiH and Liechtenstein in Zenica, Bosnia and Herzegovina on Sept. 5, 2019. (Xinhua/Nedim Grabovica)

DŽEKO JE MOGAO DA ZAVRŠI U POTPUNO DRUGOJ REPREZENTACIJI: Otkrivena je tajna koju je malo ko znao!

Objavljeno: 26.12.21 u 14:16

Dobio je poziv.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, deo svoje kariejre proveo je u Češkoj. Džeko je prešao iz Željezničara u Teplice, dok je u Češkoj igrao još i za Usti nad Labem kao pozajmljeni igrač.

Ljudi iz FS Češke su ga primetili, pa su mu ponudili da nastupa za mlađe selekcije te zemlje. Ipak, Džeko je bio neodlučan, a verovatno mu je najveći problem bio to što bi izgubio državljanstvo Bosne i Hercegovine.

(190906) — ZENICA, Sept. 6, 2019 (Xinhua) — Edin Dzeko (R) of Bosnia and Herzegovina (BiH) vies with Sandro Wieser (C) of Liechtenstein during the UEFA EURO 2020 qualifier group J match between BiH and Liechtenstein in Zenica, Bosnia and Herzegovina on Sept. 5, 2019. (Xinhua/Nedim Grabovica)

Ono što je bilo još čudnije, ticalo se toga da Džeko nije dobijao poziv za reprzeentaciju BiH, iako se u Teplicama borio za titulu, a postizao je i golove. Sa druge strane, dok je bio rezerva u Železničaru, pozivi su redovno stizali.

Srećom po komšije, Džeko na kraju niej obukao dres Češke, a nakon toga je polako postao jedan od najboljih igrača u istoriji BiH.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter