0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Zadar

BRUTALNOM BLOKADOM ‘REŠIO’ UTAKMICU: Zadar slavi Bursaća, ovim potezom je ‘raspalio’ atmosferu na tribinama! (VIDEO)

Objavljeno: 26.12.21 u 23:08

Pre samog početka utakmice direktor KK Zadar, Željko Žilavec uručio je Domagoju Vukoviću dres za 250 odigranih utakmica u dresu ove ekipe.

Sam početak nije prošao najbolje za domaćine koje dosta vremena nije služio šut. Trener Anzulović pokušavao je rotiranjem devet igrača tokom prvih deset minuta pronaći one najraspoloženije u čemu mu je najviše pomoći pružio Justin Carter pa je vodstvo Zadra iznosilo 11:10.

Nije se domaća ekipa uspevala pronaći ni u nastavku pa je Split opet kao i veliku većinu prve četvrtine bio ekipa koja je u prednosti. Indisponirane saigrače pokrivali su Bursać i Marčinković dok je Carter nastavio s dobrom igrom. Kada je bilo najpotrebnije istakao se kapetan Mavra i Zadar se približio na -2 (30:32).

Iako je Zadar opet potonuo na startu drugog poluvremena neverovatan je bio u nastavku kapiten Mavra koji je vraćao domaćine u meč nakon što gosti smanjili na osam razlike. Ipak se Split još uvek uspešno branio napadima Zadra pa je s 44:47 počela odlučujuća deonica.

U nastavku su košarkaši Zadra konačno zaigrali onako kako treba iako se rezultatski još uvek nisu uspeli ‘odlepiti’. Nakon velike muke i borbe Zadrani su ulaskom u zadnji minut imali +6, a Split je prve poene nakon pet minuta ubacio sa linije za slobodna bacanja 56 sekundi pre kraja susreta. Na vrlo agresivnu, možda i preagresivnu, obranu Splita nisu dobro u zadnjih 20 sekundi odgovorili Zadrani te je Split imao napad za pobedu ili produžetak koju je iskorsitio pripremivši akciju za Šortera kojega je sjajno izblokirao Aleksandar Bursać i Zadar je slavio rezultatom 61:59.

Dominik Mavra sa 19 poena bio je najbolji pojedinac na današnjem meču, Justin Carter još jednom je pokazao svoju klasu sa 18 koševa i 10 skokova dok je Aleksandar Bursać osim pobedničke blokade ubacio i 8 koševa. Kod Splita Toni Perković sa 20 i Šorter s 13 poena bili su najbolji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter