0
Fudbal

Fudbal Super League Season 2019-2020 Cukaricki v Crvena Zvezda Dusko Tosic (C) and Dragan Dzajic (R) Beograd, 15.02.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

TOŠIĆ HTEO BESPLATNO DA IGRA ZA ZVEZDU – ONI GA NISU HTELI: Evo kako je sredio transfer Pjanića i tako postao menadžer!

Objavljeno: 25.12.21 u 09:54

Pronašao se u ovom poslu.

Duško Tošić iza sebe ima vrlo uspešnu 2021. godinu, u kojoj se okušao u novom poslu fudbalskog menadžera, gde se odlično snašao. On je u razgovoru za Kurir pričao o raznim temama, među kojima je odnos sa Piksijem, ponuda koju je dobio nakon kvalifikacija, potencijalni dolazak u Crvenu zvezdu, kao i transfer Pjanića iz Barselone u Bešiktaš. Njegov klijent Dušan Tadić, dobio je Zlatnu loptu FSS za najboljeg fudbalera, dok je njegov poslovni parter Dragan Stojković za najboljeg trenera.

Ponosan sam! Oduševljen! Piksi i Duća su simbol moćne Srbije! Što se tiče Tadića, mogu da kažem da je moj klijent. O njegovoj karijeri brinem zajedno sa partnerom iz Švajcarske. Tadić je primer kako jedan fudbaler treba da živi i koliko treba da bude posvećen fudbalu. Sa Piksijem dugo sarađujem. Ne mogu da kažem da sam mu menadžer, ispravnije je reći da smo saradnici i da nam to ide dobro, počeo je Tošić i dodao:

Stefan Mitrovic , Dusko Tosic FSS dodela priznanja zlatna lopta Fudbalski Savez Srbije 23.12.2021. Srbija, Beograd (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Imali smo unosnu ponudu pre utakmice sa Portugalom. Ozbiljna suma. Ali, Piksi nije hteo ni da priča o tome. Meni nije bilo svejedno. (smeh) Ali, Piksi je odbio. Posle plasmana u Katar, došla je još bolja ponuda. Boli glava, koliko dobra! Ali… Opet isto. Piksi hoće da završi misiju sa Srbijom. Želi da napravi veliku stvar u Kataru.

Duško Tošić, svoju fudbalsku karijeru želeo je da okonča jedino u Bešiktašu ili Crvenoj zvezdi. Bivši srpski reprezentativac otkrio je da je želeo da se vrati među crveno-bele i da je pričao sa Zvezdanom Terzićem. On je istakao da je želeo da igra besplatno, ali da ga na kraju iz nepoznatih razloga nisu uzeli.

– Hteo sam da se vratim u Zvezdu. Sedeo sam sa Zvezdanom Terzićem i on me pitao hoću li da se vratim. Rekao sam da ću doći besplatno da igram. Sedeo je sa nama i Marko Petrović, finansijski direktor. On me tada pitao, jesam li siguran. Posle toga su me zvali i navijači. Rekao sam im istinu, sve ono što i Terzi i Marku. E, sad… Šta je bilo dalje, ne znam zašto me nisu uzeli… Mislim da bih mnogo pomogao, jer sam bio domaći igrač. Pre svega mladim fudbalerima, i na terenu i van njega. Ali, ne gledam na sve to kao nešto razočaravajuće. Ko zna, zašto je to dobro! To je deo fudbala, deo života. Idemo dalje! Da se to nije desilo, možda ne bi bilo svega ovog sa menadžerskim poslom.

Dusko Tosic i Richairo Zivkovic Crvena Zvezda – TSC Superliga Srbije, Super Liga 21.8.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zanimljiva priča krije se i iza prelaska Miralema Pjanića iz Barselone u Bešiktaš na pozajmicu. Možda i najodgovorniji za to bio je upravo Duško Tošić, koji je čak poslao privatni avion po reprezentativca BIH.

– Evo, kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog leta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Hteo sam da karijeru završim u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sedim ja tako u Istanbulu sa trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom, čekam da se otvori to jedno mesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Setim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog agenta Nermina Džengisa i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Jalčin nije mogao da veruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu, počeo je Tošić i dodao:

Dusko Tosic Srbija – Svajcarska, Serbia – Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

– Pjanić je hteo u Istanbul. Ali, vreme je bilo problem. Bio je 2. septembar, morao je do ponoći da dođe i potpiše kako bi bio licenciran za Ligu šampiona. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bukvalno smo posle lekarskih pregleda, posao završili četiri minuta pre ponoći. Bilo je neverovatno! Eto, poserećilo mi se, da prvi transfer bude veliko ime.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter