0
Fudbal

Fudbal Kup Srbije Season 2018-2019 Crvena Zvezda v Mladost (Lucani) Dejan Joveljic celebrates after scoring a goal with Srdjan Babic (R) Beograd, 16.04.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

IGRAO JE U ZVEZDI, A SADA JE NAJBOLJI ŠAHISTA MEĐU FUDBALERIMA: Bori se protiv majstora i ima svetlu budućnost!

Objavljeno: 25.12.21 u 08:42

Odlično mu ide.

Nekadašnii fudbaler Crvene zvezde Dejan Joveljić, postao je najbolji šahista među fudbalerima. Mladi napadač koji je trenutno član Los Anđeles Galaksija, odigrao je jedan profesionalni turnir na kome je zabeležio nekoliko pobeda.

To je bilo dovoljno da se nađe na FIDE listi, a o njegovim uspesima pričao je njegov trener Miodrag Perunović, koji mu dve godine drži časove. Joveljić je prešao put od potpunog amatera, do šahiste koji ima čak FIDE rejting.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LA Galaxy (@lagalaxy)

– Kada smo počeli od nule pre dve godine, znao sam da je talentovan ali ne ovoliko, napisao je Perunović.

Joveljić je pauzu u MLS-u iskoristio, te je učestvovao na jednom turniru u Požegi. Tamo je zabeležio dobre rezultate, a borio se sa još devetoricom šahista koji su od ranije imali FIDE rejting. Na devet mečeva uspeo je da zabeleži 4.5 boda, što je i više nego dobar rezultat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter