0
Evropske lige

goalkeeper Gianluigi Buffon UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and PSG Paris Saint Germain in Belgrade, Serbia on December 11. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

BUFON NEĆE U PENZIJU: Đanluiđi otkrio gde želi da igra nakon Parme, a dotakao se i Kristijana Ronalda!

Objavljeno: 24.12.21 u 15:55

Legendarni golman smatra da je Portugalac narušio ‘DNK’ Juventusa!

Jedan od najboljih čuvara mreže u istoriji fudbala, Đanluiđi Bufon, decenijima dominira u prostoru između dve stative. Čuveni Italijan nema nameru da ode u penziju, bez obzira na to što narednog meseca puni 44 godine. Bufon se nedavno vratio u voljenu Parmu, koja trenutno nastupa u Seriji B. Ekipa igra loše i nalazi se na 13. poziciji, ali golman i dalje radi svoj posao na vrhunskom nivou. Popularni Điđi je odbranio čak tri jedanaesterca od starta aktuelne sezone.

Hristo Stoičkov, bivši fudbaler i Bufonov saigrač, intervjuisao je Đanluiđija. Italijan je otkrio da karijeru ne planira da zavšri u redovima Parme.

SAD ili Meksiko. To su iskustva koja bih voleo da doživim. Ali tek kada vratim Parmu u Seriju A. U tom slučaju bih mogao jednu godinu da provedem u Americi – kazao je Bufon.

Điđi smatra da je Ronaldovim dolaskom u Juventus narušen ‘DNK’ ekipe.

Juventus je imao šansu da osvoji Ligu šampiona prve sezone kada je Ronaldo došao. Ja sam tada bio u Parizu i nisam mogao da shvatim šta se dešavalo. Vratio sam se, dve sezone proveo u timu sa Kristijanom i lepo smo se slagali. Ali mislim da je Juventus tada izgubio svoj timski DNK. Do finala Lige šampiona 2017. smo došli jer smo bili preiskusna ekipa. Iznad svega smo bili celina i imali smo jaku konkurenciju u timu još još od grupne faze. Sa Ronaldom smo to izgubili –

Legendarni čuvar mreže je tokom cele karijere pokušavao da osvojio trofej Lige šampiona, ali još uvek nije uspeo…

-Činjenica da nisam osvojio Ligu šampiona je uvek održavala moj takmičarski duh živim. Da sam je osvojio, verovatno bih odavno bio u penziji. Ne bih imao ciljeve za koje bi se borio – dodao je Italijan.

Njegov imenjaka, Donaruma, u Italiji važi za Bufonovog naslednika.

-U ovom trenutku imate petoricu ili šestoricu vrhunskih golmana. Oblak, Kurtoa, Ter Štegen, Nojer, Donaruma… I niko od njih ne odskače previše od drugih. Donaruma bi mogao to da bude. Ima potencijal da nadmaši sve ostale u narednih pet godina – zaključio je Bufon.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter