0
Fudbal

FOTO: freeimages.com

OTKRIVENO JE KAKO FUNKCIONIŠE KLADIONIČARSKA MAFIJA: Od Srbije do Singapura – milioni su u opticaju!

Objavljeno: 23.12.21 u 16:42

Sada je sve poznato.

Utakmice Superlige Srbije, ali i nekih nižih rangova u našoj zemlji, često su na meti UEFA zbog potencijalnog nameštanja mečeva. U sve to upletena je neretko i kladioničarska mafija, koja kroz ove duele, traži priliku za ogromnu zaradu, koja se meri u stotinama miliona dinara.

Prvo se vrbuju pojedini akteri, nebitno da li sudije, treneri ili igrači, njima se obećava određena suma novca i tu je početak obrtanja miliona. Prvo se novac uplaćuje po regionu, ali naravno, pošto je uplata ograničena i često se dešava da se utakmice blokiraju, pa se onda prelazi u inostranstvo.

Jedan od centara nameštanja je u Aziji, posebno u Singapuru, gde su stacionirani ljudi koji uplaćuju milione i milione na ove susrete. Naravno, vlasnici tamošnjih kladionica znaju o čemu se radi, pa i oni koriste ove utakmice.

Kada sveukupna cifra pređe određeni iznos, Azijci uplaćuju još više u najveće svetske kladionice. Tada se alarmiraju FIFA i UEFA i počinje se sa razotkrivanjem – dok se ne dođe do odgovornih.

Poslednja utakmica za koju je otkriveno da je nameštena je duel između Železničara i Timoka iz Zaječara 3:2, gde su krivci četvorica gostujućih fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter