0
Košarka

KOSARKA KOSARKASKA REPREZENTACIJA YUGOSLAVIJE DIVAC VLADE, STOJAKOVIC PREDRAG & BODIROGA DEJAN BGD, 29.07.2002. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

‘DIVAC I STOJAKOVIĆ SU UTABALI PUT EVROPLJANIMA’: Legendarni košarkaš nahvalio srpski dvojac!

Objavljeno: 23.12.21 u 22:25

‘Bela čokolada’!

Bivši košarkaš Sakramento Kingsa i neko ko je ‘žario i palio’ NBA parketima – Džejson Viliajms, prisetio se svojih nekadašnjih saigrača:

‘Vlade Divac i Peđa Stojaković su utabali put za mlade Evropljane koji žele da igraju u NBA i pokazali da je moguće stići iz Evrope i dobiti šansu. Sve se više evropska košarka približava onoj u Americi, iako SAD i dalje ima više talenta i fizički se ovde igra snažnija košarka.’ – rekao je Vilijams za Peđu Stojakovića i Vladu Divca.

Nakon toga Vilijams se izjasnio i povodom aktuelne NBA scene:

‘Sviđa mi se kako se igra danas, volim da gledam mečeve sa mnogo poena. Košarka je potpuno drugačija nego kada sam ja igrao, što se više trojki postiže to je više poena na meču. U moje doba igrači kao Šek i Veber su dominirali i usporavali igru. Sada se više daje poena, ali bilo bi mi teško da igram sada jer sam ja više voleo da asistiram nego da postižem poene.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter