0
Domaći fudbal

Bosko Djurovski Crvena Zvezda - Radnicki Nis Super Liga Srbije 21.5.1017. MAJ 21. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘ZVEZDAŠI MU TU IZDAJU NIKADA NISU OPROSTILI’: Boško Đurovski se prisetio Piksijevog dolaska u Zvezdu, za sve je ‘kriv’ Milkov prelazak u Partizan!

Objavljeno: 22.12.21 u 16:18

Ovo niste znali.

Boško Đurovski i Dragan Stojković Piksi ostavili su veliki trag u Ljutice Bogdana. Iako nisu igrali u isto vreme u crveno-belom dresu, njih dvojica su kasnije ostvarili sjajnu saradnju, Boško kao trener a Piksi kao predsednik Crvene zvezde.

Mnogo godina kasnije, Boško je otkrio koliko je odlazak njegovog brata Milka u Partizan uticao na Piksijev dolazak u Zvezdu.

Bilo mi je teško, kada je Milko otišao u Partizan. Plakao sam, a Džaja i Cvele nisu znali šta da rade. Mislim da je Milko mnogo pogrešio. Bio bi sigurno peta Zvezdina zvezda! Piksi možda ne bi ni došao u Zvezdu. Džaja i Cvele su odmah reagovali i angažovali Dragana Stojkovića, koji je tražio duplo više novca, nego kad su postigli dogovor i to je i dobio – kazao je Boško i potom dodao:

– Jednostavno, morali su da naprave balans. Piksi je bio najkompletniji igrač svih vremena, tu za mene nema dileme. Pokrili su njih dvojica Milkov odlazak dolaskom Piksija. Zvezdaši mu tu izdaju nikad nisu oprostili, ni dan-danas, iako ga mnogo vole. Da Piksi nije došao, bilo bi čupavo – kazao je Boško Đurovski u razgovoru za Kurir.

Podsetimo, Dragan Stojković stigao je u Crvenu zvezdu u leto 1986. godine, baš kada je Milko Đurovski zamenio crveno-beli, sa crno-belim dresom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter