2
Evroliga

delije navijaci fans supporters zastave Luka Mitrovic Maik Zirbes Nate Walters Stefan Markovic Nikola Kalinic Ognjen Kuzmic Stefan Lazarevic Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

VELIKA ŠTETA: Zvezda ispustila odličnu priliku za pobedu! Micić doneo trijumf Efesu u poslednjoj sekundi!

Objavljeno: 22.12.21 u 20:27

Kalinić promašio dva slobodna bacanja i propustio priliku da kruniše sjajnu partiju!

U oviru 17. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, Anadolu Efes ugostio je Crvenu zvezdu. Susret aktuelnog prvaka Evrolige i šampiona ABA lige, privukao je veliku pažnju košarkaške javnosti.

Utakmica odigrana ‘Sinan Erdem Areni‘ završena je rezultatom 84:83. Zvezda je propustila veliku šansu da savladala favorizovanog domaćina. Kalinić je blistao tokom cele utakmice, a onda je promašio dva slobodna bacanja na 10 sekundi do kraja meča. Pobedu Efesu doneo je Vasilije Micić, koji je oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Prvi period igre je pripao domaćinu. Efes je bio vrlo raspoložen u napadu i kažnjavali su i najmanju grešku crveno-belih. Izabranici Dejana Radonjića nisu igrali loše, ali domaći su šutirali fantastičnih 6 od 9 za tri poena. Zvezda je imala čak pet ofanzivnih skokova, dok je domaćin tri puta izborio novi napad. Tibor Plajs, Buboa i Anderson  su pravili najveći problem gostima iz Beograda. Prva deonica završena je rezultatom 31:21.

Dugo se čekalo na prve poene u drugoj deonici, a onda je usledila fenomenalna serija Crvene zvezde. Ekipa sa Malog Kalemegdana je postigla devet uzastopnih poena, a sve je počelo trojkom Branka Lazića iz velike udaljenosti. Srpski predstavnik u Evroligi je preuzeo inicijativu i čvrstom igri u defanzivi onemogućio je protivniku lake poene. Crveno-beli su pogađali u napadu, a glavni izvori poena bili su Nejt Volters sa 11 i Branko Lazić sa 10 poena.

Gosti su odlučili da zatvore bekove i da više prostora za šut dobije Tibor Plajs. Teško da je neko mogao da pretpostavi da će iskusni centar šutirati 4/4 za tri poena u prvom poluvremnu. Plajs je postigao neverovatnih 16 poena u prvom delu igre.  Zvezda je na veliku pauzu otišla sa +3 (43:46).

Blistali su crveno-beli tokom većeg dela treće deonice. Tim iz prestonice Srbije je u jednom trenutku stekla devet poena prednosti. Šampion Evrope nije uspeo da pronađe rešenje za defanzivu ekipe Dejana Radonjića, koja je bila na vrhunskom nivou. Domaći su se konsolidovali u finišu četvrtine. Efes je bio daleko agresivniji u odbrani. Turski tim je koristio sve greške crveno-belih i smanjio je na -3 na kraju trećeg perioda.

Zvezda je nastavila sa sjajnom igrom na obe strane terena. Stefan Lazerević je bio ‘džoker’ Dejana Radonjića. Košarkaš je iskoristio šansu i postigao je sedam poena uz sjajnu igru u defanzivi.  Nikola Kalinić je pogodio šut za tri poena pod faulom, a reprezentativac Srbije je realizovao i dodatno slobodno bacanje u važnom momentu. Bivši as Fenerbahčea promašio je dva slobodna bacanja na 10 sekundi do kraja meča i tako je omogućio šansu domaćinu da dođe do trijumfa.

Vasilije Micić je realizovao oba slobodna bacanja nakon faula Stefana Markovića. Srbin je Efesu doneo veoma važnu pobedu.

Najefikasniji igrač u redovima Crvene zvezde bio je Nikola Kalinić. Član nacionalnog tima Srbije postigao  20 poena, uz dva skoka i pet asistencija. Pratio ga je Branko Lazić sa 13 postignutih poena. Nejt Volters je dodao 12 poena, pet skokova i pet asistencija.

U ekipi Efesa istakao se Tibor Plajs. Nemački reprezentativac postigao je 23 poena, uz sedam skokova. Pratio ga je Vasilije Micić, koji je dodao 21 poen.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

2 Komentara

  1. zvezda je dugogodišnja vreca za ubacivanje novca i poraza. Napravi što slabiji Partizan da bi ga sigurno pobedila, izeš Evropu i HRABRE PORAZE………

    0
    0
    Odgovori
  2. Imaju nevidjeno sudjenje, pola faulova im ne sviraju, zadnja 2 Miciceva ulaza, prvo nedosudjeno dodatno, a na kraju namerna koja se videla iz satelita

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter