0
Evroliga

Dejan Radonjic Evroliga, Euroleague, Crvena Zvezda - Zalgiris 13.10.2021. Beograd, Srbija 13.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DEJAN RADONJIĆ: ‘Kalinić je lider ekipe! Nismo srećni, ali nema vremena za tugovanje’

Objavljeno: 22.12.21 u 22:47

Duel aktuelnog prvaka Evrolige i šampiona ABA lige privukao je veliku pažnju košarkaške javnosti.

U okviru 17. kola Evrolige , Anadolu Efes ugostio je Crvenu zvezdu. Utakmica odigrana u ‘Sinan Erdem Areni‘ završena je rezultatom 84:83. Zvezda je propustila veliku šansu da savladala favorizovanog domaćina.

Kalinić je blistao tokom cele utakmice, a onda je promašio dva slobodna bacanja na 10 sekundi do kraja meča. Pobedu Efesu doneo je Vasilije Micić, koji je oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Utiske o utakmici izneo je šef stručnog štaba ekipe sa Malog Kalemegdana, Dejan Radonjić.

-Čestitam Efesu na pobedi. Mekano smo ušli u meč. Dozvolili smo rivalu da stekne dvocifrenu prednost, ali nismo ni pomišljali na predaju. Uspeli smo da podignemo nivo igre u oba pravca. Uspeli smo da se vratimo u meč, kontrolisali smo dešavanja na parketu tokom druge i većim delom drugog poluvremena, ali u samoj završnici smo napravili nekoliko grešaka, nismo imali ni dovoljno sreće, pa je pobeda pripala rivalu – istakao je Radonjić i dodao:

-Odigrali smo dobar meč u napadu, ne računajući prvu deonicu bili smo na željenom nivou u odbrani, imali smo dva slobodna bacanja da rešimo pitanje pobednika, ali jednostavno, takve stvari se u košarci dešavaju. Kalinić je lider tima, nosilac igre u oba smera. Nije pogodio dva slobodna bacanja, nismo srećni zbog toga ni on, ni ja, ni ekipa, ali sport je takav. Nekada sitnice odlučuju, ovoga puta su sitnice bile na strani Efesa. Čestitam rivalu, ostao je žal, idemo dalje. Ritam je ubitačan i vremena za tugovanje nema – zaključio je trener Crvene zvezde. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter