0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

ATLETIKO SE POZDRAVIO SA TITULOM: Četrvti uzastopni poraz aktuelnog šampiona!

Objavljeno: 22.12.21 u 22:18

Molina nastavlja seriju pogodaka!

Nakon ubedljive pobede protiv Majorke (4:1), Granada je napravila veliko iznenađenje u zaostaloj utakmici 9. kola LaLige. Domaćin je na stadionu ‘Nuevo Los Karmenas‘ dočekao aktuelnog šampiona Španije, ekipu Atletiko Madrida. Granada je nakon preokreta slavila sa 2:1. U pobedi domaće ekipe na stadionu je uživalo više od 13 hiljada vernih pristalica.

Granada je pobedom napredovala do 12. pozicije na tabeli, a Atletiko se već sada nalazi u velikom problemu. Izabranici Dijega Simeonea su potvrdili očajnu formu. Jorgandžije su doživele četvrti uzastopni poraz i tako se gotovo već u decembru oprostili od borbe za titulu. U slučaju da Real večeras savlada Atletik Bilbao, ‘Kralj’ će imati čak 17 bodova prednosti u odnosu na petoplasiranog gradskog rivala.

Stiče se utisak da je Atletiko došao do prednosti odmah nakon što je sudija Ernandez označio početak utakmice. Madriđani su poveli već u 2. minutu meča. Toma Lemar je uposlio Žoao Feliksa, a mladi Portugalac se upisao u listu strelaca.

Izabranici trenera Morena su neprestano dobijali ‘vetar u leđa’. Podrška navijača bila je na visokom nivou. Uspela je Granada brzo da odgovori aktuelnim šampionima. Reprezentativac Venecuele, Darvin Maćis, savladao je Jana Oblaka u 17. minutu utakmice.

Horhe Molina je ponovo postao heroj Granade! Iskusni napadač je pravi primer da godine nisu prepreka za stvaranje uspeha. Molina je u mrežu Majorke poslao tri pogotka, a danas je postigao odlučujući gol u 61. minutu. Horhe ima 39 godina, a ove sezone se već u sedam navrata upisao u strelce. U ulozi asistenta našao se bivši član Saragose i Gimnastika, Luis Suarez. 

Publika je danas posmatrala duel dva igrača sa istim imenom i prezimenom (Luis Suarez), a manje poznati fudbaler je bio uspešniji.

Granadu naredni izazov očekuje 2. januara 2022. godine. Morenova ‘četa’ ide na gostovanje Elčeu. Atletiko istog dana dočekuje Rajo Valjekano na ‘Vanda Metropolitano‘ stadionu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter