0
Evrokup

FOTO: Cedevita Olimpija/Alex Fevzer

SJAJNO VEČE ZA ABALIGAŠE: Klubovi iz regiona na čelu svojih grupa – Budućnost slavila protiv Burža, Cedevita Olimpija iznenadila Valensiju!

Objavljeno: 21.12.21 u 23:37

Ekipe iz regiona dominiraju.

Košarkaši Budućnosti su u 8 kolu Evrokupa bili bolji od francuskog Burža rezultatom 82:86. Tako je ekipa koju sa klupe predvodi nekadašnji strateg Partizana Aleksandar Džikića, izbila na prvo mesto grupe B. Podgoričani sada imaju skor 6/2, dok Virtus (5/2) i Gran Kanarija (5/2) još uvek nisu odigrali svoje mečeve ove runde.

Najefikasniji u Budućnosti bili su Kobs sa 24 poena i Di Džej Sili sa 21 poenom. Dobru rolu imao je i centar Vili Rid koji je uz 15 koševa dodao i 8 skokova. Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Časang sa 15 poena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Budućnost VOLI (@buducnostvoli)

Na drugoj strani, možda i iznenađenje kola napravila je Cedevita Olimpija. Slovenački klub je slavio protiv Valensije u Španiji i tako najavio napad na gornji deo tabele. Ovaj duel završen je rezultatom 85:97, a najveći doprinos dao je Jaka Blažič – bivši igrač Zvezde.

On je za 26 minuta ubacio 24 poena, a pratili su ga Ferel i Murić sa po 15 poena. U ekipi Valensije Van Rosom je brojao do 13.

Ovo je još jedan sjajan dan za klubove iz regiona, pa pored Budućnosti koja je prva u svojoj grupi, Partizan takođe drži vodeću poziciju u grupi A. Izabranici Željka Obradovića će se sutra u derbiju kola sastati sa Lokomotivom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter