0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

HS ANALIZA! VREME JE ZA NOVI DERBI: Da li Sevilja može korak bliže Real Madridu? (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.21 u 15:34

Veliki kadrovski problemi u redovima oba kluba!

Samo 72 sata nakon velike pobede protiv Atletiko Madrida, izabranike Đulena Loptegija očekuje novi izazov. Među građanima i navijačima Sevilje vlada prava euforija, jer na stadion ‘Ramos Sančez Pishuan‘ dolazi slavna Barselona. Zaostala utakmica 4. kola nacionalnog prvenstva Španije na programu je u utorak, u terminu od 21:30h. Neobičan termin, ali nema sumnje da iskreni ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju kada će iskusni arbitar, Karlosa Del Sera, označiti početak utakmice.

Meč u boljem rapoloženju dočekuje Sevilja. Ekipa trenera Lopetegija je već nakon grupne faze završila takmičenje u Ligi šampiona i presilala se u Ligu Evrope, ali sa druge strane blista u domaćem šampionatu. Sevilja je trenutno drugoplasirani tim na tabeli LaLige. Rakitić i družina imaju šest bodova zaostatka, ali i utakmicu manje od lidera na tabeli, ekipe Real Madrida. Sevilja će eventualnim trijumfom protiv Barselone, imati priliku da se približi Madriđanima na samo tri boda zaostatka.

Lopetegiju je kristalno jasno da njegov tim očekuje izuzetno težak zadatak. Gost raspored, ali i veliki broj povređenih igrača doslovno muče stručni štab na čelu sa temperamentim Špancem.  Nekadašnji selektor Španije u utorak neće moći da računa na Markosa Akunju, Erika Lamelu, Gonzala Montijela, Hesusa Navasa, Susa i heroja utakmice sa Atletiko Madridom, Lukas Okamposa. Argentinski ofanzivac je doživeo potres mozga i neće biti spreman za susret sa Barsom. Još jedan važan akter je pod znakom pitanja, a reč je o Marokancu, Jusufu En Nesiriju. 

Koliko Sevilja igra dobro na svom terenu, jasno svedoči podatak da je doživela samo jedan poraz od starta sezone kada je bila domaćina. Reč je o utakmici 4. kola Lige šampiona, kada je aktuelni šampion Francuske, Lil, slavio rezultatom 1:2. Prethodni poraz na ‘Ramon Sančez Pishuanu‘, Sevilja je doživela još 3. maja. Tada je Atletik Bilbao slavio minimalnim rezultatom. Čuveni stadion je ove sezone neosvojiva tvrđava u LaLigi, a pitanje je koliko je Barsa sposobna da u ovom momentu postane prvi tim koji je osvojio ceo plen na gostovanju Sevilji.

Stiče se utisak da bi Lopetegi i Ćavi mogli da naprave ozbiljan tim od igrača na koje trenutno ne mogu da računaju. Katalonci desetkovani kreću na put. Na spisku igrača neće biti Martina Brajtvajta, Jusufa Demira, Memfisa Depaja, Serhinja Desta, Ansua Fatija, Pedrija, Serhi Roberta i Muse Vaguea. 

Barselona i dalje traži izlaz iz očajne forme. Legendarnog Ćavija čeka ogroman posao i težak zadatak. Navijači ekipe sa stadiona ‘Kamp Nou‘ moraju da se ‘naoružaju’ strpljenjem, jer pitanje je koliko Barsa može u ovom sastavu. Odlazak Lionela Mesija ne može da se nadokandi, a smena generacija je očigledno  uzela maha. Ekipu je nedavno pojačao iskusni desni bek, Dani Alves. Brazilac se nakon 2018 dana vratio na ‘Kamp Nou‘ i nema sumnje da će biti od velike pomoći Ernandezu. Alves bi iskustvom i fudbalskim veštinama mogao mnogo da pomogne mlađim kolegama. Ipak, Barsa je u prethodna tri kola osvojila samo četiri boda. Katalonci su na 17 odigranih mečeva osvojili 27 bodova, pa se trenutno nalaze na sedmoj poziciji. Svima je jasno da je to daleko od očekivanja navijača, ali i kompletne svetske fudbalske javnosti. Posle dugog niza godina, Katalonci nisu izborili plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Pravo je pitanje koliko će Ćavi i momci biti fokusirani na učešće u LE.

Po svemu viđenom u dosadašnjem delu sezone, uloga favorita pripada domaćinu. Biće zanimljivo obratiti pažnju na iskusnog Ivana Rakitića. Hrvatski as će igrati protiv bivše ekipe i nema sumnje da ga očekuje emotivnih 90 minuta igre. Iskusni vezista nije na nivou iz prethodnih godina, ali je protiv Atletiko Madrida pokazao da majstor ostaje majstor. Rakitić je ‘projektilom’ u 7. minutu doneo prednost Sevilji protiv aktuelnog šampiona države.

S obzirom na odsustvo značajnog broja važnih članova tima, nameće se stav da bi uloga heroja utakmice uprava mogla da pripadne Rakitiću.

Kada se osvrnemo na sastav Barselone, videćemo neka nova imena u odnosu na prethodne godine. Od povrede se nedavno oporavio Osman Dembele, pa bi ovo mogao biti pravi trenutak da reprezentativac Francuske napokon opravda epitet velikog pojačanja i iskoristi priliku da obraduje navijače Barselone 

Izaberite udobno mesto i pojačajte ton, očekuje nas sjajna fudbalska predstava.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter