0
Evroliga

Dusan Duda Ivkovic KLS Kosarkaska Liga Srbije, Mega - Crvena Zvezda 4.6.1019. Jun 4. 2019. Beograd, Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

DUŠAN DUDA IVKOVIĆ MEĐU KANDIDATIMA ZA KUĆU SLAVNIH: Legendarni trener je zaslužio i više od ovoga!

Objavljeno: 21.12.21 u 22:50

Osvojio je pregršt trofeja u karijeri.

Legendarni srpski, evropski ali i svetski košarkaški trener Dušan Ivković, preminuo je u septembru ove godine, a njegova dela zauvek će ostati upisana u istoriji košarke. Danas je stigla vest, da je nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije među kandidatima za prijem u košarkašku „Kuću slavnih“.

Ivković je u svojoj karijeri 2 puta osvajao Evroligu, 3 puta grčku ligu, 4 puta grčki kup, 3 puta rusku ligu, ruski kup, ULEB kup, Saporta kup i još mnogo toga… Pored ovih trofeja, Duda je proglašen i za najboljeg trenera u Evropi 2012. godine, a istog leta dobio je velika priznanja iz Grčke, gde je proglašen za najboljeg trenera lige, ali i najboljeg trenera u čitavoj zemlji.

Kosarka Basketball.Kvalifikacije za EURO Basket Slovenija 2013.Srbija Vs. Crna Gora.Head coach Dusan Ivkovic.Beograd, 18.08.2012..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zaista, Ivković je za evropsku košarku uradio toliko toga, da u njegovom značaju možemo pričati u nedogled. Vodio je reprezentaciju Srbije od 2007. do 2013. gde je uspešno pregurao smenu generacija, a u orbitu je izbacio neke nove klince.

Pored Ivkovića, među kandidatima je i Mirza Delibašić, proslavljeni jugoslovenski košarkaš. On je sa nacionalnom selekcijom osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo, ali i zlatnu medalju na OI u Moskvi. Delibašić je preminuo 2001. godine, a očigledno, njegova dela takođe neće biti zaboravljena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter