0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Kosarkaska Liga Srbije Play Off season 2017-2018 Partizan v Crvena Zvezda (Game Two II) James Feldeine (L) and Nigel Williams-Goss Belgrade, 30.05.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BIVŠI KOŠARKAŠI ZVEZDE I PARTIZANA PRIČALI O DERBIJIMA: Za jednog je srpski poseban, ali drugom je bolji grčki!

Objavljeno: 21.12.21 u 21:31

Samo tada su bili prisutni navijači oba tabora.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kej Si Rivers, kao i bivši as Partizana Najdžel Vilijams Gos, su u intervjuu za Eurohoops pričali o derbijima u Evropi. Rivers je prednost dao grčkom derbiju uz napomenu da za taj meč morate biti mentalno spremni, kao i da svom snagom idete na pobedu.

– Kada je u pitanju uzbuđenje i teatralnost, nema većeg i boljeg od grčkog derbija. To je najteži derbi koji možete da igrate, zbog atmosfere i navijača. Nema tu neke posebne pripreme, morate da budete mentalno spremni i da svom snagom idete na pobedu. Da se spremite za veliku borbu do samog kraja, rekao je Rivers i dodao:

KC Rivers ABA Liga, Crvena Zvezda – Partizan Beograd, Srbija, Mart 3. 2019. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

– Navijači vam daju dodatnu energiju i motivaciju. Uvek je teško u grčkom derbiju, mora da bude dosta obezbeđenja. Ako možete da se izborite sa navijačima, biće to utakmica kao i svaka druga.

Sa druge strane Najdžel Vilijams Gos na startu nije mogao da se odluči i izdvoji jedan derbi pre drugog. Ipak, otkrio je da je jedini meč na kome su bili prisutni navijači iz oba tabora doživeo u Kupu Radivoja Koraća.

Kosarka Kosarkaska Liga Srbije Play Off season 2017-2018
Partizan v Crvena Zvezda (Game Two II)
Nigel Williams-Goss
Belgrade, 30.05.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

– Igrao sam u sva tri derbija i teško je reći koji je najteži i poređati ih. Sigurno su to tri najveća derbija u Evropi. Nema posebne pripreme za ovaj derbi, isto je kao i svaka utakmica. Mogu da zamislim kakav bi bio derbi da su navijači oba tima tu. To sam osetio u Srbiji, kada smo u Kupu Radivoja Koraća igrali, na utakmici Partizan – Crvena zvezda. Bilo je neverovatno, rekao je Najdžel Vilijams Gos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter