0
AdmiralBet ABA Liga

Aleksa Avramovic Partizan - Slask, Evrokup, Eurocup 15.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZAN IMA TEŽAK ISPIT U SREDU: Avramović svestan da taj meč određuje put – čuvaće jednog od najboljih igrača Evrokupa!

Objavljeno: 20.12.21 u 21:30

Biće to derbi kola.

Košarkaši Partizana narednu utakmicu u Evrokupu igraju u sredu, kada će gostovati Lokomotivi, u derbiju 8. kola. Crno-beli su pred put dobili bitno pojačanje na centarskoj liniji u vidu Matijasa Lesora, ali pošto francuski centar još uvek nije stigao u Beograd, njegov debi se očekuje na nekom drugom meču.

Pred put u Rusiju, košarkaš Partizana Aleksa Avramović istakao je da predstojeći susret može da odredi put u nastavku Evrokupa. Takođe, skrenuo je pažnju na Lokomotivinu brzu košarku.

– Utakmica protiv Lokomotive može odrediti naš put. Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šanse da se borimo za nešto veliko. Znamo da su sastavljeni od vrsnih individualaca, igraju brzu trnaziciju, dobro u napadu, počeo je Avramović.

from left Dallas Moore Balsa Koprivica Aleksa Avramovic Alen Smailagic Rodions Kurucs
Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 09.10.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Bek iz Čačka će u ovom susretu čuvati jednog od najboljih igrača u Evrokupu Mekoluma, ali ističe da će u meč ući maksimalno motivisano, baš iz tog razloga.

– Ući ću maksimalno motivisano da ga zaustavim, kao što sam to radio i dosad protiv igrača koji su jaki na lopti. Sjajan posao rade i Danga, Madar – čitava spoljna linija. Ekipa smo koja ne prima veliki broj poena, izuzev te utakmice sa Cedevita Olimpijom koja je odigrala maestralno i zadavala nam mnogo problema. Mislim da je ključ u našoj odbrani pristipu utakmici, da kroz defnazinve zadatke potvaramo kontranapad. To nam je nedostajalo prethodne dve utkamice, igrali smo malo sporije i trudićemo se da to podignemo na viši nivo, zaključio je Aleksa Avramović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter