0
Evroliga

delije navijaci fans supporters zastave Luka Mitrovic Maik Zirbes Nate Walters Stefan Markovic Nikola Kalinic Ognjen Kuzmic Stefan Lazarevic Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

EVROLIGA PRETI ZVEZDI ODUZIMANJEM BODOVA: Ovo je poruka za navijače – drakonske kazne su već stigle!

Objavljeno: 20.12.21 u 21:54

Ne piše se dobro.

Košarkaši Crvene zvezde su protekla 3 kola Evrolige igrali u Beogradu, gde su savladali Olimpijakos i Bajern, dok su doživeli poraz od lidera lige Barselone. na utakmici sa španskim predstavnikom, klub je kažnjen sa 11.000 evra zbog vređanja protivnika, kao i zvog bacanja papira i semenki u teren.

Zbog ponovljenih incidenata u meču sa Bajernom, kazne su bile znatno veće, pa su crveno-beli primorani da plate oko 37.000 evra. Evroliga je potom poručila srpskom predstavniku da će ako se incidenti nastave uslediti možda i oduzimanje bodova. Povodom toga, Crvena zvezda se oglasila na svom zvaničnom sajtu, gde je poslala važnu poruku navijačima.

delije navijaci fans supporters zastave
Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22
Beograd, 17.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

– KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je zbog nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmica 15. i 16. kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, odnosno nemačkog Bajerna, klub u ponedeljak kažnjen izuzetno velikom zbirnom novčanom kaznom od čak 48.000 evra!

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na nekoliko teških prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su pljuvanje i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

– Na utakmici 15.kola sa Barselonom klub je kažnjen zbirnom kaznom od 11.000 eura. KK Crvena zvezda kažnjen je novčanom kaznom od 7.000 evra zbog vređanja protivničkog tima sa tribina, i dodatnih 4.000 eura zbog bacanja papira i semenki u teren;

– Na utakmici 16.kola sa Bajernom klub je kažnjen zbirnom kaznom od čak 37.000 evra zbog dve grube povrede disciplinskog pravilnika Evrolige (članovi 29.1 i 29.2) koji su u slučaju našeg kluba ponovljeni: Pljuvanje igrača (kazna u visini od 31.000 eura) i bacanja tvrdih predmeta (upaljači, kovanice…) u teren u visini od 6.000 evra;

Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba.

Pored toga, nakon ovih prekršaja KK Crvena zvezda mts ponovo prete i oštrije sankcije, a to su: igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova!

KK Crvena zvezda mts još jednom moli i apeluje na sve koji prate utakmice našeg tima u Evroligi, da sportski i fer navijaju i pružaju podršku ekipi, bez ikakvog vređanja ili ugrožavanja fizičkog integriteta protivničkih igrača, i članova stručnih štabova, kao i svih aktera utakmica.

Samo tako, ambijent i podrška koju imamo i koja našim igračima znači jako puno, dobija svoj smisao, u suprotnom naše velike pobede služiće za plaćanje visokih kazni, a imidž kluba koji gradimo godinama u ovom takmičenju velikim delom i zbog odlične organizacije velikog broja utakmica biće ozbiljno narušen.

Budimo na visini zadatka već 30. decembra kada nam u goste dolazi ekipa Zenita, navijajmo sportski i bodrimo Crvenu zvezdu, piše na sajtu Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter